21 Οκτωβρίου 2021

Βουλή: Σφοδρή κόντρα Χρυσοχοΐδη-Βαρουφάκη για το νομοσχέδιο για το άσυλο

«Συγχέετε τη Μόρια με τους Έλληνες» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης – «Η εποχή που λέγατε ό,τι θέλατε και περάσατε με προπαγάνδα τα ψέματά σας τελείωσε» απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το άσυλο είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός παρεμβαίνοντας στην συζήτηση μετά την τοποθέτηση του γγ του ΜεΡΑ25 υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται σε σύγχυση καθώς η εθνική αντιπροσωπεία επεξεργάζεται διατάξεις για τον τρόπο εξέτασης του ασύλου και όχι για την συνολική μεταναστευτική πολιτική.

«Αυτοί την ώρα πουσάρονται άνθρωποι μέσα από το Αιγαίο και έρχονται στην χώρα μας και η αντιμετώπιση των αρχών και της κοινωνίας είναι αξιοπρεπής. Όμως, υπάρχει και το ζήτημα της ασφάλειας και των κινδύνων που υπάρχουν για την χώρα μας. Η ασφάλεια των Ελλήνων και όλων των πολιτών που κατοικούν στην χώρα είναι πρώτιστο μέλημα μας. Από την μια θα εφαρμόσουμε το δίκαιο του ασύλου και από την άλλη θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είστε σε βαθιά σύγχυση κ. Χρυσοχοΐδη. Εσείς είστε που δηλώσατε ικανοποιημένος για την Μόρια. Συγχέεται την Μόρια με τους Έλληνες πολίτες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια ούτε είναι ο υπουργός που πηγαίνει εκεί και λέει ότι είναι ικανοποιημένος. Το νομοσχέδιό σας έχει στόχο την απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιτήσεων. Χρησιμοποιείται την δίωξη και την απόρριψη. Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας κανείς δεν πρότεινε άνοιγμα συνόρων και είσοδο χωρίς ελέγχους. Μιλάμε για ανθρώπινη αντιμετώπιση των κατατρεγμένων. Μην ξεχνάμε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη από μουσουλμάνους δεν ήταν μετανάστες αλλά γηγενών που είχαν γαλλικό ή βέλγικο διαβατήριο οπότε είστε εκτός θέματος για τα ζητήματα ασφάλειας είναι κάτι που σας ξεπερνά» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Επανερχόμενος ο υπουργός επανέλαβε «για άλλο θέμα συζητούμε κ. Βαρουφάκη. Είστε σε σύγχυση. Η εποχή που λέγατε ότι θέλατε από τις πρωινές εκπομπές και περάσατε με προπαγάνδα τα ψέματά σας στον ελληνικό λαό τελείωσε. Θα παίρνετε απάντηση. Λέτε ψέματα ότι εγώ είπα ότι είναι όλα καλά στην Μόρια. Έδωσα συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από εσάς και πολλούς εδώ μέσα που έχουν τις ίδιες απόψεις μαθήματα ασφάλειας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι μαζί με τα στελέχη της ΕΛΑΣ της πυροσβεστικής κ.α. για να θωρακίσουμε την χώρα. Σας παρακαλώ αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ξαναδείτε το νομοσχέδιο»Πολιτική