Πολιτική

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Βελόπουλου – Νατσιού μετά το ναυάγιο στον… συνεταιρισμό κατά του γάμου των ομοφύλων

Σε ναυάγιο οδηγείται ο δεξιός συνεταιρισμός ΒελόπουλουΝάτσιου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με κατάθεση κοινού αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Ο σφοδρός ανταγωνισμός Ελληνικής Λύσης και Νίκης για τα πρωτεία της εκπροσώπησης του σκληρού ακροδεξιού και συντηρητικού ακροατηρίου φαίνεται πως οδηγεί σε ρήξη την συμφωνία που είχε επιτευχθεί τις προηγούμενες ημέρες για δημιουργία κοινού μετώπου κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Αντίθετα, το κοινό μέτωπο έδωσε την θέση του σε σφοδρή σύγκρουση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για «κλέφτες» και «αμαρτωλούς».

Οι Σπαρτιάτες δηλώνουν ότι θα συνυπογράψουν το αίτημα της Νίκης

Πάντως, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου διεμβόλισε τις συνθήκες συνεργασίας με τον κ. Νατσιό η προοπτική κατάθεσης αιτήματος ονομαστικής για τον γάμο δεν κατέπεσε καθώς οι Σπαρτιάτες δήλωσαν ότι θα συνυπογράψουν το αίτημα της Νίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας απαιτείται η υπογραφή τουλάχιστον 15 βουλευτών.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός δήλωσε στην Ολομέλεια πως «η Νίκη ήδη από εχθές το βράδυ δήλωσε δημοσίως ότι επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία και ότι θα καταθέσει το σχετικό αίτημα. Δεν διαθέτει όμως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Ως εκ τούτου προτείνουμε όλα τα αντίθετα κόμματα στον γάμο ομοφυλοφίλων να συνυποβάλλουμε χωρίς ηγεμονικό τίτλο, λογότυπα και εντυπωσιοθηρία με κοινό έγγραφο – όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής – το αίτημα».

Η τοποθέτηση του κ. Νατσιού ερμηνεύτηκε ως αποδοχή του προσκλητηρίου που είχε απευθύνει μια ημέρα νωρίτερα ο Κυριάκος Βελόπουλος .

«Είστε πολιτικά μικρόψυχος»

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας θεώρησε ότι ο πρόεδρος της Νίκης επιχείρησε να οικειοποιηθεί την πρωτοβουλία Βελόπουλου.

«Είστε πολιτικά μικρόψυχος. “Ου κλέψεις” λένε οι δέκα εντολές στην Καινή Διαθήκη. Επικαλείστε τις δέκα εντολές αλλά εσείς δεν τις εφαρμόζετε. Συρθήκατε πίσω από την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου και γίνατε πολιτικός αντιγραφέας αλλά εμφανίζεστε ως καλός χριστιανός. Ο πρόεδρος μας έκανε γνωστό στο πανελλήνιο ότι θα καταθέσουμε πρόταση ονομαστικής. Το να έρχεστε μετά από 36 ώρες να κάνεις το ίδιο, δείχνεις ότι σε ενδιαφέρει η πολιτική σου πάρτη και το κόμμα σου. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς βάζουμε πάνω την Ελλάδα και το κόμμα μας. Ευτυχώς είμαστε αξιοπρεπείς. Σας αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων ψηφοφόρων. Εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι ως πολίτες που δεν κλέβουμε”»

«Έχω ακούσει να με λέτε “δασκαλάκο”»

Απαντώντας ο κ. Νατσιός είπε «έχουμε καταλάβει ότι ορισμένα πράγματα γίνονται για εντυπωσιοθηρία. Επιτρέψτε μου κ. Χήτα να γνωρίζω καλύτερα τις Άγιες Γραφές. Το “ου κλέψεις” δεν είναι στην Καινή Διαθήκη αλλά στην Παλαιά. Η Παλαιά Διαθήκη λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς. Αυτό που ακούμε είναι υποτίμηση και μείωση. Έχω ακούσει να με λέτε “δασκαλάκο”. Όσα είπατε δεν στέκουν. Καταθέτουμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα. Δεν μας ενδιαφέρουν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος. Αν είναι κόκκινος, μπλε ή πράσινος. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνουμε ποντίκια».

Παρεμβαίνοντας την συζήτηση ο εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Θανάσης Χαλκιάς δήλωσε πως «από την στιγμή που το αίτημα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα που διαφωνούν με το νομοσχέδιο και όχι σε όλους πλην Λακεδαιμονίους όπως έλεγαν κάποιοι, εμείς δηλώνουμε ότι θα συνυπογράψουμε το αίτημα της Νίκης. Επιτέλους όλοι μας να ψηφίσουμε ανάλογα με τις θέσεις μας και όχι άλλα να λέμε και άλλα να πράττουμε».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική