Πολιτική

Βουλή: Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για το εργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

«Ελάτε να κάνουμε μέτωπο» λέει στο ΚΚΕ ο Τσακαλώτος – «Το ΚΚΕ δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις μνημονιακές σας αμαρτίες» απαντά ο Καραθανασόπουλος 

Σύγκρουση στα αριστερά έδρανα μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου με αφορμή την θέση μάχης που επιχειρούν να λάβουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εργατικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το ΚΚΕ να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο σε Βουλή και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ακυρώσουν τις προωθούμενες διατάξεις.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ εντός της οποίας θα ξεπλύνει τις μνημονιακές αμαρτίες του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2018, μετά την τυπική λήξη των μνημονίων, ήταν «το αντεργατικό νομοσχέδιο Αχτσιόγλου», με τον κ. Τσακαλώτο να επανέρχεται να και υποστηρίζει ότι «αυτό που δεν πρέπει να σας συγχωρέσουν οι εργαζόμενοι που στηρίζουν το ΚΚΕ είναι να αποτελέσει αφορμή αυτό (σ.σ. νόμος Αχτσιόγλου) για να μην δουλέψουμε μαζί κάτα του νέου εργατικού νομοσχεδίου».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι η τότε κυβέρνηση προχώρησε στην νομοθέτηση των επίμαχων διατάξεων υπό την πίεση και τους εκβιασμούς των δανειστών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «επιλέξατε τις αλυσίδες και όχι τα όπλα»

Η απάντηση που εισέπραξε από τον κ. Καραθανασόπουλο καθώς μεταξύ άλλων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για τα όπλα – στην κυριολεξία – επέλεξε τις αλυσίδες και την υποταγή.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το ΚΚΕ λέγοντας ότι δεν μπορεί να βάζει στο ίδιο τσουβάλι για τα εργασιακά την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι διαφορετικό από την ΝΔ ως προς τις πολιτικές διαχείρισης μιας βαθειάς αντεργατικής πολιτικής και ως προς την ικανότητα εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας εντός των τειχών και ως προς την φαλκίδευση της ριζοσπαστικοποίησης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων. Ωστόσο, από κοινού στηρίζουν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος για να προσθέσει «είπατε ότι σας ανάγκασαν να ψηφίσετε νομοσχέδια με το πιστόλι στον κρόταφο. Ας το δεχτούμε. Ένα χρόνο που τυπικά καταργήσατε τα μνημόνια γιατί δεν καταργήσατε κανένα αντεργατικό νόμο; Επί της ουσίας τι κάνατε σε αυτόν τον ένα χρόνο; Φέρατε τον αντεργατικό νόμο Βρούτση και τον μετατρέψατε σε αντεργατικό νόνο Βρούτση – Αχτσιόγλου. Αυτό κάνατε. Τώρα από την ασφάλεια που σας παρέχει η αντιπολίτευση λέτε ότι αλλάξατε . Η ουσία ποια είναι; Είπατε ότι σας εκβίασαν όμως ο λαός μας – από την ιστορική του διαδρομή – έχει δείξει ότι όταν εκβιάζεται πρέπει να επιλέξει τις αλυσίδες ή τα όπλα. Εσείς επιλέξατε τις αλυσίδες και όχι τα όπλα – και στην κυριολεξία και μεταφορικά. Επιλέξατε αλυσίδες και υποταγή στις επιδιώξεις επιχειρηματικών ομίλων, ΝΑΤΟ , ΔΝΤ και ΕΕ. Υπό αυτή την άποψη το ΚΚΕ δεν θα αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν κάποιοι τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική