28 Ιανουαρίου 2023

Ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για την ακρίβεια

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής (14/10) η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ακρίβεια στο πλαίσιο ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Δείτε live τη συζήτηση

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει στο ζήτημα της ακρίβειας, των φαινομένων αισχροκέρδειας και στην παρατεταμένη ενεργειακή κρίση ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και στην φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης την οποία ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν για το θέμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει με ρεαλισμό την κατάσταση χωρίς ωραιοποιήσεις. Θα τονίσει πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας η κυβέρνηση κάνει ότι περνά απ το χέρι της για να στηρίξει την κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους. Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί και στα βασικά μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για να μετριαστούν οι συνέπειες της εισαγόμενης κρίσης.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας ενώ θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν «Προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να επαναφέρει την πρότασή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα