21 Απριλίου 2021

Χαρδούβελης: Το σενάριο της δραχμής επιστρέφει όσο η Ελλάδα δεν βγαίνει στις αγορές

hardoyvelis-dnt-708_0Το σενάριο της δραχμής επιστρέφει συνεχώς όσο η Ελλάδα δεν βγαίνει στις αγορές, επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσθέτοντας ότι αν συμβεί αυτό, θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και για τον λόγο αυτό ζητούν νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 είπε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Χαρδούβελης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης.

Σημείωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να επεκταθεί η φορολογική βάση και να σταθεροποιηθεί το ασφαλιστικό σύστημα και πρόσθεσε ότι επί υπουργίας του η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές και οι επενδύσεις είχαν ξεκινήσει. Υπογράμμισε δε ότι το 2014 με το σήμερα δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση.

Ανέφερε επίσης πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλε τη χώρα το 2015 σε ένα δύσκολο πρόγραμμα και μας περιμένει στη γωνία να δει αν θα το εκτελέσουμε.Uncategorized Οικονομία