Πολιτική

Χάρης Δούκας: Ο Δήμος Αθηναίων ουραγός στην ανακύκλωση

«Ανεπαρκείς» χαρακτηρίζει τις επιδόσεις του δήμου της Αθήνας στον τομέα της ανακύκλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Δούκας, και καταθέτει προτάσεις για το πώς αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ο κ. Δούκας αναφέρει ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων έχει την 48η θέση στην ανακύκλωση ανάμεσα στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτή η ανεπάρκεια κοστίζει ακριβά στις Αθηναίες και τους Αθηναίους επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι υπεγράφη Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) για να προωθηθεί η ανακύκλωση από τους Δήμους. Κάθε Δήμος της χώρας θα επιβραβεύεται, ανάλογα με την ποσότητα των ανακτώμενων υλικών που επιτυγχάνει.

Ανάμεσα στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων έχει την 48η θέση στην ανακύκλωση.

Πλέον, αυτή η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής στην ανακύκλωση θα κοστίζει ακριβά στις Αθηναίες και τους Αθηναίους.

Ο συνδυασμός “Αθήνα Τώρα” βάζει ψηλά στην ατζέντα του όχι απλά την αύξηση της ανακύκλωσης αλλά την ίδια τη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που παράγεται.

Στόχος μας είναι ο Δήμος Αθηναίων να πετύχει κατ’ ελάχιστον 50% μείωση της ποσότητας απορριμμάτων στο τέλος της πενταετίας 2024-2028.

Βασικότερες πολιτικές μας για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο είναι τα προγράμματα πρόληψης με ειδικό σχεδιασμό για κάθε δημοτική ενότητα, ο επανασχεδιασμός της αποκομιδής και η γρήγορη επέκταση των προγραμμάτων του καφέ κάδου για χωριστή συλλογή αποβλήτων τροφίμων».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική