Πολιτική

Χάρης Μαμουλάκης; «Αν χρειαστεί, γιατί όχι δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;» λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της επιβολής διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στο One Channel με τον ίδιο να διευκρινίζει μετά την εντύπωση που προκάλεσε η θέση του ότι τα δίδακτρα «θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση στην περίπτωση που διακυβεβεύεται το μέλλον ενόις ακαδημαϊκού ιδρύματος».

Η τοποθέτηση του κ. Μαμουλάκη για τα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστημία έγινε σε συζήτηση με τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στις σπουδές μου στην Αγγλία δεν πλήρωσα ποτέ δίδακτρα, όλα τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια».

Στο άκουσμα αυτής της θέσης του κ. Μαμουλάκη ο Δημήτρης Καιρίδης επέμεινε να ρωτάει «δεν έχουν δίδακτρα τα πανεπιστήμια στην Αγγλία;» με τον Χάρη Μαμουλάκη να απαντά τελικά «πολύ καλά έχουν δίδακτρα και τα δημόσια πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν γιατί όχι (σ.σ. δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια);».

Επιστρέφοντας από το διαφημιστικό διάλλειμμα που ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «η αναφορά περί διδάκτρων εστιάζεται στο εξής: θέλουμε μια κοινωνία και πολιτεία που προτεραιοποιεί το ζήτημα των πολιτών στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα δίδακτρα δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα αλλά η έσχατη λύση στην περίπτωση που διακυβεβεύεται το μέλλον ενόις ακαδημαϊκού ιδρύματος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική