Πολιτική

Χαρίτσης για παρέμβαση Τσίπρα: «Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν Μητσοτάκη»

Προγραμματικές παλινωδίες, πολιτική της ατάκας και του συνθήματος και άμορφη πολιτική παρουσία καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Χαρίτσης στα «Παραπολιτικά 90,1», κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι τα μέλη της Νέας Αριστεράς σηκώνουν «το γάντι της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Δεξιά η οποία επιχειρεί να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους», κάτι που όπως είπε «δεν γίνεται με προγραμματικές παλινωδίες, δεν γίνεται με μια πολιτική της ατάκας και του συνθήματος».

Ερωτηθείς για το εάν αυτά τα χρεώνει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά. «Βεβαίως το χρεώνουμε στον κ. Κασσελάκη και στη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι με μια άμορφη πολιτική παρουσία μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επελαύνουσα Δεξιά», είπε.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μεταγραφές»

«Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια, δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως όλοι μας κουβαλάμε την κληρονομιάς μας, κουβαλάμε και την πορεία μας σε αυτό το χώρο για πάρα πολλά χρόνια, τον χτίσαμε αυτό το χώρο εδώ και είκοσι χρόνια από εκεί και πέρα όμως κάνουμε μια νέα προσπάθεια και μια νέα αρχή με τη Νέα Αριστερά», είπε, ερωτηθείς για το εάν ο νέος φορέας είναι ανοιχτός και στον Αλέξη Τσίπρα. Στο ίδιο πλαίσιο έθεσε ως ζητούμενο τη συνένωση δυνάμεων με συλλογικότητες, πολίτες και κινήσεις από τον χώρο της οικολογίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μεταγραφές αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει ειναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου όπου οι θέσεις μας θα διατυπώνονται με σαφήνεια», διευκρίνισε σε άλλο σημείο.

«Μέσα στους επόμενους μήνες» ο νέος πολιτικός φορέας

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος «Νέα Αριστερά», ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Ευχόμαστε να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι» και πρόσθεσε ότι την ώρα που υπάρχει μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη «δυστυχώς δεν υπάρχει μια σοβαρή, μια τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπρόταση από την μεριά της αντιπολίτευσης, μια πρόταση εναλλακτική η οποία να δίνει διέξοδο στους πολίτες. Φιλοδοξούμε με την προσπάθειά μας να διατυπώσουμε αυτή την πρόταση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο νέος πολιτικός φορέας θα πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες «όχι με βιαστικά βήματα (…) αλλά με έναν τρόπο συγκροτημένο, σοβαρό και λειτουργικό».

Όσον αφορά τον πήχη των ευρωεκλογών, ο επικεφαλής της νέας ΚΟ αναφέρει ότι δεν μπαίνει με ποσοτικούς, αλλά με πολιτιτικούς όρους. «Θέλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη για να εκπροσωπήσουμε τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες που ανησυχούν από τις εξελίξεις και θέλουν μια δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική