Πολιτική

Χαρίτσης: «Ο φαύλος κύκλος της βίας, απαιτεί πολιτικά και κοινωνικά μέτρα, όχι δηλώσεις όταν ήδη έχει συμβεί το μοιραίο»

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης, για τη χθεσινή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 31χρονος αστυνομικός σε αγώνα βόλει από το βήμα της βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

«Υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας για τη βία στον αθλητισμό και πρόσθσε πως «το πρόβλημα δεν λύνεται με αόριστες εξαγγελίες που άλλωστε δεν υλοποιούνται ποτέ. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι αθλητικοί χώροι μετατρέπονται σε πεδία μάχης και δράσης οργανωμένων ομάδων τυφλής βίας». «Ο φαύλος κύκλος της βίας, απαιτεί πολιτικά και κοινωνικά μέτρα, όχι δηλώσεις όταν ήδη έχει συμβεί το μοιραίο. Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα να πάνε όλα καλά με τον άτυχο αστυνομικό. Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστη. Και η προστασία της, το πρώτο μέλημά μας», κατέληξε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας, «είναι προφανώς θετικά τα βήματα επαναπροσέγγισης και του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Εμείς από πλευράς μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην ειρήνη, πρέπει όμως να γίνεται με όρους συντεταγμένους που θα σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο κ. Χαρίτσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είπε πως έρχεται με «μπαλώματα». Σύμφωνα με όσα είπε, προσθέτει γραφειοκρατία στο νόμο που υποτίθεται ότι διορθώνει. Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, αναφέρθηκε και στο Αστεροσκοπείο, λέγοντας ότι «ακούσαμε για προπαγάνδα των αριθμών, σε αυτές τις απαράδεκτες απόψεις, η διοίκηση του Αστεροσκοπείου αναγκάστηκε να απαντήσει τα αυτονόητα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστήριξε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα της αντίληψής της κυβέρνησης σχετικά με την Έρευνα και τους Ερευνητές. «Δώσατε τα πρώτα δείγματα γραφής ήδη από το 2019: Καθήλωση των κονδυλίων για την έρευνα, βεβιασμένη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκλητική υποβάθμιση του ΕΛΙΔΕΚ», τόνισε και πρόσθεσε, «η κυβέρνησή σας κράτησε καθηλωμένους τους προϋπολογισμούς, παραβιάζοντας το νόμο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, δημιουργώντας πρόβλημα στις εξελίξεις των ερευνητών»

Ο κ. Χαρίτσης, κατέληξε ζητώντας να αποσυρθεί απο το νέο νομοσχέδιο το άρθρο 19, για την υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε να καλέσουν «σε ουσιαστικό διάλογο τον φορέα προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την συνεργασία του με το Υπουργείο στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική