Πολιτική

Χαρίτσης: Στρατηγική της κυβέρνησης να δίνει πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακυρώνει την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού και την παράταση της αναστολής των συμβάσεων

Για ξεκάθαρη στρατηγική να δώσει πολλά για τους λίγους και λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς εγκαλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

Ο κ. Χαρίτσης επικαλείται δημοσίευμα της Αυγής, με βάση το οποίο ακυρώνεται η εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 και παρατείνεται το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων, «με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές τις προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει ο Αλέξης Χαριτσης.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

Την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές τις προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Περισσότερος εξωτερικός χώρος σε καφέ και εστιατόρια για να αυξηθούν οι πελάτες

«Έκαναν το Σύνταγμα… Βόρεια Κορέα»: Βουλευτής κατακεραυνώνει τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η κοινωνία περιμένει διαφορετικά πράγματα από τους πολιτικούς

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική