5 Οκτωβρίου 2022

Χατζηδάκης για τοποθέτηση Τσίπρα στη Μαλαματίνα: Ψέματα και Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες

Σκληρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις δηλώσεις του στη συνάντηση που είχε με τους απεργούς της «Μαλαματίνας» εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχε με απεργούς της «Μαλαματίνας» πως «Ψέματα και Α. Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες. Επιβεβαιώθηκε πάλι σήμερα με τις δηλώσεις του για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα. Για ορισμένες απολύσεις που έγιναν εκεί φταίει δήθεν ο «τρισκατάρατος νόμος Χατζηδάκη» τον οποίο και θα καταργήσει».

Χατζηδάκης: Οι απολύσεις θα μπορούσαν να γίνουν και με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ -Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα

«Προσέξτε τώρα: Οι απολύσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με όλους τους νόμους που ίσχυαν από το 1982 και μετά! Όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτών που ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα; Του φταίνε ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης!».

«Τι είναι αυτό που θα καταργήσει επίσης; Ένας νόμος του οποίου τις περισσότερες διατάξεις υπερψήφισε. Ο νόμος που αύξησε τις γονικές άδειες. Ο νόμος που εξίσωσε προς τα πάνω για τις απολύσεις το καθεστώς των εργατοτεχνιτών με των υπόλοιπων υπαλλήλων. Ο νόμος που εισήγαγε θετικά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Ο νόμος που εισήγαγε το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία κ.ο.κ. Αυτά θα καταργήσει!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος και η παρέα του διαλαλούν ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες. Μα αν αυτό ισχύει, τότε ο «επαίσχυντος» νόμος Χατζηδάκη είναι τελικά φιλεργατικός. Διότι προστατεύει τους απολυμένους!

Με αλλά λόγια: ψευδολογία, δημαγωγία και κυρίως… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!Πολιτική