Πολιτική

Χατζηδάκης για τους απεργούς του Μετρό: Θα μπορούσαν να κάνουν στάση εργασίας, όπως τα λεωφορεία

Τα θύματα αυτής της απεργίας θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας από την Ολομέλεια της Βουλής

Έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου να σεβαστούν την αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονιών που μετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν καθαρή θέση: «Είστε με συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους;».

«Οι συνδικαλιστές έλαβαν τις αποφάσεις τους και κρίνονται όπως κρινόμαστε και εμείς. Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή είχαν πάρει απόφαση να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας και να διαδηλώσουν εναντίον του νομοσχεδίου. Χθες αποφάσισαν 24ωρη απεργία παραβιάζοντας – από την δική μας ανάγνωση – τις διατάξεις του νόμου. Τα ερωτήματα είναι απλά. Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η στάση εργασίας έγινε απεργία; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Το θύμα αυτής της νέας τοποθέτησης θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και οι γονείς που έχουν ίδια αγωνία με τα παιδία τους. Η ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κέντρο Αθήνας θα τοποθετηθούν όπως νομίζουν εγώ όμως θα ήθελα από τα κόμματα μια τοποθέτηση. Είστε με τους συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους; Θέλω ξεκάθαρη απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές του Μετρό, οι «συνδικαλιστές των λεωφορείων και των τρόλεϊ αποφάσισαν – αν και έχουν την ίδια αντίθεση με το νομοσχέδιο – να μεταθέσουν την στάση εργασίας για το μεσημέρι εως τις πέντε το απόγευμα. Γιατί δεν μπορείτε να συστήσετε το ίδιο και στις άλλους; Να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, να διαδηλώσουν αλλά να μπορέσουν και τα παιδία να δώσουν τις εξετάσεις τους. Ζητάω κάτι υπερβολικό;».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική