8 Μαΐου 2021

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας το «τερμάτισε» με τρία fake news για τις εκκρεμείς συντάξεις

Για «βιομηχανία ψεμάτων» καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εργασίας – Τι αναφέρει σε αναρτήσεις του στο twitter

Τρία fake news καταλόγισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «το “τερμάτισε” με fake news», σχετικά με το πόσες εκκρεμείς συντάξεις παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το νυν ύψος τους αλλά και για το ποιος θα αναλάβει το κόστος για τους δικηγόρους και λογιστές που θα πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ.

«Ο κ. #Τσίπρας σήμερα το «τερμάτισε» με fake news για τις εκκρεμείς συντάξεις! Μας παρέδωσε 1.059.000 εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις εκ των οποίων 189.851 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Και είχε το θράσος να πει ότι δήθεν μας παρέδωσε μόνο 107.000. Βιομηχανία ψεμάτων!» έγραψε ο κ. Χατζηδάκης στην πρώτη του ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Τσίπρας είπε «fake news για συντάξεις Νο 2: Το 2020 οι κύριες συντάξεις που δόθηκαν ήταν 31% περισσότερες σε σχέση με το 2019. Έτσι οι εκκρεμείς συντάξεις σήμερα είναι 139.000. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας μίλησε για 450.000! Το ψέμα έγινε δεύτερη φύση στον #ΣΥΡΙΖΑ».

Το τρίτο, κατά τον κ. Χατζηδάκη, fake news, είναι ότι «παρόλο που οι δικηγόροι και οι λογιστές που θα ασχοληθούν με την έκδοση συντάξεων θα πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα τους πληρώσουν οι συνταξιούχοι!! Ιδού ο νόμος. Τώρα θα μας πουν ότι είναι οφθαλμαπάτη;»Πολιτική