Πολιτική

Χατζηδάκης: Τα πρώτα γράμματα που έγραψε ο γιος μου, ήταν το «ΕΦΚΑ»

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega ήταν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε τόσο για τη θητεία του στο υπουργείο όσο και για τις επερχόμενες εκλογές. Μιλώντας, ωστόσο, για την οικογένειά του και για τον 5,5 ετών γιο του, αποκάλυψε πως ανάμεσα στις πρώτες λέξεις που έγραψε ο μικρός, ήταν και ο ΕΦΚΑ!

«Περνάμε από ένα κτήριο στην Κηφισίας, εκεί κοντά στο Χαλάνδρι όπου μένουμε και είναι του ΕΦΚΑ και λέει ο μικρός ‘μαμά, μπαμπά ο ΕΦΚΑ’. Δεν θα το πιστέψετε, πριν από λίγο καιρό ζήτησε να γράψει. Άρχισε να γράφει τα πρώτα του γράμματα. Έγραψε ΕΦΚΑ και αμέσως μετά έβαλε ένα Χ. Γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά. Πως το αντιλαμβάνεται, από αυτά που ακούει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε αναφέρει πως «Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρύβουμε πτυχές της προσωπικότητά μας, όχι να τις προβάλουμε και να γίνουμε μαϊντανοί ή να γίνουμε διαφημιστικά προϊόντα, να βρούμε την σωστή ισορροπία. Βεβαίως η πολιτική, το έργο μας , οι τροπολογίες, αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε κι εμείς με την οικογένεια μας και τον χαρακτήρα μας. Από τότε που γεννήθηκαν αντιπαθώ τα μεγαλεία και τις κουστωδίες. Θυμάμαι, ήμουν νέος ευρωβουλευτής και πηγαίναμε σε βασιλικά παλάτια, και έλεγα στον εαυτό μου ” πώς στο καλό ζουν εδώ πέρα και δεν παθαίνουν κατάθλιψη”».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs0j81hnr12x)

Σχετικά με την καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, επισήμανε πως «Είναι κομμάτι της πολιτικής και έχει δύο πτυχές, το ένα κομμάτι ναι ”μπράβο” τα έχει κάνει καλά, και το άλλο, είναι το άσχημο κομμάτι και οι διαμαρτυρίες. Πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όλα με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Η πολιτική είναι χώρος προσφοράς και πρέπει να κοιτάζεις να κάνεις το σωστό και ταυτόχρονα να ακούς την κριτική, όσο οξεία και να είναι».

«Λέω καμιά φορά για τον εαυτό μου, ευτυχώς που δεν έχω πλούσια γούστα. Έχω να πάω στην Μύκονο είκοσι χρόνια τώρα, δεν μου λείπει, αλλά ξέρω ότι αν πήγαινα κάθε τρεις και λίγο θα ήμουν αντικείμενο σχολιασμού. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι αν κάνεις υπερβολές, θα τις βρεις μπροστά σου», είπε επίσης.

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ακόμα πως η σύζυγός του, Πόπη Καλαϊτζή, έκανε πίσω και αποχώρησε από την πολιτική για να συνεχίσει εκείνος την πορεία του. «Το εκτιμώ πολύ αυτό και της το αναγνωρίζω. Της αναγνωρίζω επίσης ότι αφιερώθηκε στο παιδί μας. Θήλαζε για δυο χρόνια, γιατί είναι οπαδός του μητρικού θηλασμού, είχε αφήσει πίσω για λίγο την Ιατρική, τώρα ξεκίνησε να τα συνδυάζει», εξήγησε.

Η ίδια η κ. Καλαϊτζή συμμετείχε στην εκπομπή μέσω Skype, αναφέροντας λεπτομέρειες για την γνωριμία τους, τη σχέση τους και τη ζωή τους μετά και τον ερχομό του παιδιού τους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική