Πολιτική

Χειμάρρα: Αντιδράσεις από κατοίκους στο δημοτικό συμβούλιο κατά του Βαγγέλη Τάβου – Νέα δήμαρχος η Μπλερίνα Γκόρου

Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία θα οριζόταν ο νέος διορισμένος δήμαρχος μετά την πρόσφατη σύλληψη του Γκόρου.

Υποψήφιοι ήταν οι δύο αντιδήμαρχοι του Γκόρου, με επικρατέστερη για την ανάληψη της δημαρχίας από την Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα (Blerina Γκόρου Bala) η οποία και εν τέλει διορίστηκε νέα δήμαρχος.

Πλήθος κατοίκων Χειμάρρας βρέθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων και αντέδρασε έντονα στην παρουσία του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi αλλά και του νέου περιφερειάρχη Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβου του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί έντονα σε σενάρια ανάληψης καθηκόντων δημάρχου στη Χειμάρρα πριν την σύλληψη του Γκόρου. Ο κόσμος τον αποδοκίμασε και απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, φωνάζοντας στα ελληνικά «Έξω, έξω», κάτι το οποίο τελικά συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Δείτε βίντεο:

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά, σύμφωνα με το himara.gr, και συνεχίστηκε στον χώρο του δημαρχείου χωρίς την παρουσία κατοίκων.

Νέα δήμαρχος Χειμάρρας η Μπλερίνα Γκόρου Bala

Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη.

Οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθισμένοι σε ένα τραπέζι μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, πρότειναν για τη θέση του νέου δημάρχου την μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Μπλερίνα Γκόρου και παράλληλα ενημέρωσαν πως ο έτερος αντιδήμαρχος, Pervin Gjikuria παραιτείται της διαδικασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπλερίνα νέα δήμαρχο.

Η διορισμένη δήμαρχος είναι από την Χειμάρρα, το γένος Γκόρου και ο σύζυγός της Artan Bala με καταγωγή από το χωριό Βουνό, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική