Οικονομία

Ξεκινούν άμεσοι έλεγχοι στα βενζινάδικα για το σύστημα εισροών – εκροών

347F3B34D2C6829EAE14EF78D9EFD9F1.jpg Μετά τη λήξη της προθεσμίας -27/08- που είχε δοθεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων, για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, στο σύνολο της Επικράτειας, ξεκινούν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου καυσίμων αλλά και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν άμεσα ελέγχους για τη συμμόρφωση των υπόχρεων και  την αποστολή στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ., καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Ανάπτυξης με εγκύκλιο που εξέδωσε μία μέρα νωρίτερα της καταληκτικής ημερομηνίας, επεσήμανε στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ανάπτυξης ότι δε θα δοθεί καμία παράταση και τους ζήτησε να προχωρήσουν σε σχετικούς ελέγχους.

Εκτός από το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια, η Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, από τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρακολουθεί και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων, όπως σύστημα εισροών – εκροών στις φορολογικές και ελεύθερες αποθήκες, GPS στα βυτιοφόρα, βάση δεδομένων στην Γ.Γ.Π.Σ. κλπ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία