2 Δεκεμβρίου 2022

Χριστοδουλάκης από την προσύνοδο των Σοσιαλιστών: Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι «είναι ώρα να δράσουμε με ευρωπαϊκό συντονισμό, καθώς μόνο όλοι μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί»

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης, τόνισε σε δήλωσή του, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μετά την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης όπως είπε, οι Σοσιαλιστές πρέπει «να διαμορφώσουμε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα θέσει ξανά ως κυρίαρχα προτάγματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».


Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης»

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη
«Εκπροσωπώντας την Φώφη Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τόνισα πως εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης. Να διαμορφώσουμε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα θέσει ξανά ως κυρίαρχα προτάγματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

Στην τοποθέτησή του στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, αρχικά μετέφερε τον χαιρετισμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά, που όπως εξήγησε δεν παρίσταται για λόγους υγείας, όπως επίσης και την αισιοδοξία της ότι με την νίκη του Όλαφ Σόλτς, αρχίζει μια νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη.

Όπως είπε στη συνέχει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης «όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με περισσότερη Ευρώπη, βάρος στην ανάπτυξη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες. Είναι και πάλι η ώρα μας, αρκεί να τολμήσουμε, να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

Είναι ώρα δράσης για να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, να αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι ώρα να δράσουμε με Ευρωπαϊκό Συντονισμό για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που πυροδοτεί πληθωρισμό και πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλο μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Τέλος επισημαίνω την ανάγκη να αντιμετωπισθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκική επιθετικότητα, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο».Πολιτική