Πολιτική

Χριστοδουλάκης για καταστροφές στην Εύβοια: Εμείς είμαστε εκεί και όταν «σβήνουν» τα φώτα

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου

Τις πληγείσες περιοχές από τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου στο νομό Ευβοίας, επισκέφτηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη.

«Εμείς είμαστε εκεί και όταν ”σβήνουν” τα φώτα των Μέσων ενημέρωσης. Δέσμευση μας, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, δίπλα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.


manolis_chros3

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, επισημαίνοντας ότι αποτελεί κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα, του κόμματος, «τώρα που ”σβήνουν” τα φώτα της δημοσιότητας, να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων και των τοπικών κοινωνιών και να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας τόσο κεντρικά κομματικά, όσο αντίστοιχα και κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά».


manolis_chrs
Ως πολιτική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής τέθηκε:

«Η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος των 600 € στους πληγέντες, αλλά και των οικονομικών ενισχύσεων των 5.000 €, 6.000 € και 8.000 €, για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφές.

Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία και τις διαδικαστικές καθυστερήσεις, με στόχο την ταχύτερη επαναφορά της απρόσκοπτης κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας των πληγεισών περιοχών.

Η άμεση κατάρτιση σχεδίου πρόληψης και αποφυγής αντίστοιχων επιπτώσεων από οξεία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον, με την άμεση οριοθέτηση ρεμάτων και ποταμών στο νομό Ευβοίας, και στη συνέχεια η κατάρτιση και υλοποίηση ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται και η αναδιαρθρωση του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας με τη μεταφορά πόρων και εξοπλισμού στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την άσκηση των βασικών αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας στη περιοχή ευθύνης τους.


manolis_chroistodoulakis2

Για το σύνολο των ανωτέρω, πέραν των κεντρικών περιφερειακών και τοπικών πόρων που πρέπει εμπροσθοβαρώς να αξιοποιηθούν, απαιτείται και η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών και Αλληλεγγύης, με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και των υποδομών στις περιοχές αυτές».

Σε συνέχεια των συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές για τη δια ζώσης συγκρότηση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης άποψης για την πορεία έργων και των εργασιών από την 9η Αυγούστου μέχρι σήμερα.
Με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ευβοίας συλλογή υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων που ανέκυψαν από τις φυσικές καταστροφές.


manolis_chrostodoylakis4
Στο κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που επισκέφθηκε την Εύβοια συμμετείχαν, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας Στερεά» και μέλους του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κατερίνα Μπατζελή, ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης, η Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοιν. Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, το μέλους της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού Κωνσταντίνα Αντερριώτη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικά στελέχη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική