Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Η στήριξη της Ισπανίας στην Τουρκία αντίκειται στις αποφάσεις της ΕΕ

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να την ξανασκεφθεί και να την τερματίσει», τονίζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του

Την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η συνάντηση και οι συμφωνίες του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις συμφωνίες για πώληση ισπανικού αεροπλανοφόρου και ίσως και ενός υποβρυχίου στην Τουρκία, ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι, «η στήριξη που παρέχει η Ισπανία στη Τουρκία του αυταρχικού Ερντογάν με εξοπλισμούς και αλλά μέσα αντίκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και στην ηθική που πρέπει να διέπει την εξωτερική πολιτική μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «καλούμε τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να την ξανασκεφθεί και να την τερματίσει. Τα όπλα αυτά στρέφονται ενάντια σε μια άλλη χώρα μέλος την ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική