28 Ιανουαρίου 2023

Χριστοδουλάκης: Κρίσιμος ο ανθρωπιστικός και ο κοινωνικός ρόλος της εκκλησίας

O γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, συναντήθηκε την Πέμπτη, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στη συζήτηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ανέπτυξαν «τον κρίσιμο ανθρωπιστικό και κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, το απαιτητικό έργο που επιτελεί, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προβλημάτων που βιώνει η χώρα και η κοινωνία».


christodoulakis


christodoulakis2

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στη δήλωσή του ανέφερε: «Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Σε μία πολύ ιδιαίτερη συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να δημιουργεί ακραίες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, την πανδημία να παραμένει παρούσα και τις κοινωνικές διαστάσεις της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας να δοκιμάζουν την ελληνική κοινωνία. Στις συνθήκες αυτές, συζητήσαμε για τον κρίσιμο ανθρωπιστικό και κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, το απαιτητικό έργο που επιτελεί, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προβλημάτων που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας».Πολιτική