Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Οι πολίτες των Αχαρνών δικαιούνται την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας

Την υποστελέχωση των δομών υγείας στον δήμο Αχαρνών και την ανασφάλεια που αυτή προξενεί στους πολίτες έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τονίζει την ανάγκη για ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών, μιας περιοχής με τεράστια πληθυσμιακή αύξηση και χωρίς δικό της δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Αχαρνών, οι οποίες οδηγούν σε δυσλειτουργία αυτού, που καταλήγει σε καθυστερήσεις ακόμα και ενός μήνα των ραντεβού των πολιτών.

Επισημαίνει δε, την αντίστοιχη υποστελέχωση στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», το οποίο λόγω γεωγραφικής συνάφειας, καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας των πολιτών του δήμου Αχαρνών. Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο όπως αναφέρει ο βουλευτής, τόσο σε προσωπικό, όσο και συχνά σε υγειονομικό υλικό, δυσχεραίνει την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών, με συνέπειες τόσο στην τέλεση ορισμένων επεμβάσεων, όσο και στην πραγματοποίηση βασικών ακτινολογικών εξετάσεων.

Αυτά, σε συνάρτηση όπως αναφέρει, με την κατάργηση του τμήματος έκτακτων περιστατικών της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και τη μη εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων, δυσχεραίνουν έτι περεταίρω την ήδη δυσχερή καθημερινότητα των δημοτών, αναφορικά με το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνουν.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέσω της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες του, ώστε να ενισχύσει τόσο το Κέντρο Υγείας του Δήμου Αχαρνών με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», θέτοντας προς αξιολόγηση στην κυβέρνηση το θέμα της συμπερίληψης της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

❗️Ερώτηση μου στη Βουλή για τις δομές υγείας του Δήμου Αχαρνών

Οι πολίτες του Δήμου Αχαρνών δικαιούνται την παροχή…

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Tuesday, January 30, 2024

Η ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική