Πολιτική

Χρήστος Ταραντίλης: Ο ροκάς από τα Εξάρχεια εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Μόνο στην πολιτική δεν του αρέσει το «σκληρό ροκ» κι αυτό φάνηκε από τις πρώτες του ανακοινώσεις – Ο εξωστρεφής πανεπιστημιακός καθηγητής γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, σπούδασε στο Μαθηματικό της Πάτρας και έπαιξε κιθάρα σε garage punk συγκρότημα – Εκανε μεταπτυχιακά στο London School of Economics και πήρε έδρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η άνεση με την οποία ανέβηκε στο πόντιουμ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για να ανακοινώσει, την περασμένη Δευτέρα, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκάλεσε πολλά ευμενή σχόλια. Ο 48χρονος καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης έδειχνε απολύτως εξοικειωμένος στον νέο ρόλο, κάτι που όσοι τον ξέρουν αποδίδουν στη μακρά και διακεκριμένη πορεία που έχει ως διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Παρά το χαμηλό προφίλ που διατηρεί και τον ήπιο χαρακτήρα του, ο οποίος εκφράστηκε και στο ύφος που απέπνεαν οι πρώτες ανακοινώσεις που εξέδωσε για να απαντήσει στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νέος επικεφαλής του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με όσους έχουν παρακολουθήσει τη διαδρομή του στο πανεπιστήμιο και ευρύτερα στον δημόσιο χώρο, «πολύ εξωστρεφής άνθρωπος», ο οποίος «έχει το απαράμιλλο προσόν να κερδίζει τους συνομιλητές του ή και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται τόσο με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει όσο και με τη θετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί».


48423001_565470817210787_6061951317276884992_o

Φίλοι του κ. Ταραντίλη υποστηρίζουν ότι η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η αναγνώριση της οποίας έτυχε από ένα απαιτητικό κοινό, τους φοιτητές του. Για δέκα συνεχόμενα χρόνια υπήρξε ο καθηγητής με την υψηλότερη βαθμολογία στις αξιολογήσεις των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της πρώην ΑΣΟΕΕ. Δεν ήταν, όμως, μόνο τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα στα οποία ξεδίπλωσε το ταλέντο της εξωστρεφούς μετάδοσης γνώσεων. Οι επιδόσεις του ήταν εξίσου καλές και όταν κλήθηκε να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του σε έναν ακόμη πιο ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι τα κομματικά γραφεία. Από τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας που κατείχε στη Νέα Δημοκρατία, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, εκπαίδευσε πάνω από 2.000 πολιτικά στελέχη του νυν κυβερνώντος κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Αν και από νέος είχε προσβληθεί από το μικρόβιο της πολιτικής, ανέπτυξε ισχυρά αντισώματα που του επέτρεψαν να έχει ως πρώτη προτεραιότητα αρχικά τις σπουδές του και εν συνεχεία την επαγγελματική του αποκατάσταση. Γεννημένος τον Μάιο του 1973 στα Εξάρχεια, από γονείς με καταγωγή από το Λεόντιο Νεμέας και το Σχηματάρι Βοιωτίας, εισήχθη στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας. Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε ροκ μπάντα με το όνομα The Odd Mods, που ήταν ένα garage punk συγκρότημα στο οποίο ο ίδιος έπαιζε κιθάρα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική