Πολιτική

Χρήστος Ταραντίλης: Όραμα μας για την Παιδεία η ισότητα «προς τα πάνω»

Oι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν γίνεται να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης υποστήριξε ότι η αναγκαιότητα του παρόντος νομοσχεδίου πηγάζει από την αναγκαιότητα άρσης της ισχύουσας μέχρι τώρα ακαμψίας, η οποία δημιουργεί αγκυλώσεις και κρατά δέσμια την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρόσθεσε ότι πάρα το γεγονός ότι επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μαθητών είναι το υψηλό επίπεδο αυτονομίας στον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, στην Ελλάδα η περίπλοκη διαδικασία παρέκκλισης από το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων πρωτοβουλιών ή/και πειραματικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της.

Η ομιλία έκλεισε τονίζοντας ότι οι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν πρέπει να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω» και ότι αντιθέτως η ΝΔ ευαγγελίζεται για το μέλλον μία Παιδεία με όραμα την ισότητα «προς τα πάνω».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική