Πολιτική

«Χρυσά διαβατήρια» – Κύπρος: Διάγγελμα Αναστασιάδη για τη διαφθορά

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και θα εξαγγείλει μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, απόψε το βράδυ θα κάνει διάγγελμα για να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τα φαινόμενα διαφθοράς και να εξαγγείλει μέτρα για την πάταξη της. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει βρεθεί σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση από τις αποκαλύψεις για τα «χρυσά διαβατήρια», καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτά δίνονταν σε ανθρώπους που είχαν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη σε διάφορες χώρες. Μεταξύ των δικηγορικών γραφείων που είχαν υποβάλλει αιτήσεις για έκδοση «χρυσών διαβατηρίων» ήταν και το δικηγορικο γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης & Συνεργάτες» το οποίο διαχειρίζονται οι κόρες του Κύπριου Προέδρου.

Επίσης αιτήσεις είχαν γίνει από δικηγορικά γραφεία υπουργών αλλά και από συγγενείς μελών του υπουργικού συμβουλίου… το οποίο τις ενέκρινε χωρίς ποτέ, είτε ο Πρόεδρος είτε οι υπουργοί να δηλώσουν σύγκρουση συμφέροντος.

Σε γραπτή δήλωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι θα υπάρξει τεκμηριωμένη απάντηση για τα μέτρα κατά της διαφθοράς από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω του διαγγέλματος προς τον κυπριακό λαό, στον οποίο είναι και υπόλογος.

Επίσης αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί, μαζί με την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, σε λεπτομερή παρουσίαση του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική