Πολιτική

Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Παρακαλώ να βάλετε όλοι πλάτη για να βγούμε από το τούνελ

«Επικίνδυνο και μόνο να το συζητάμε» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση που δέχτηκε για το Καρναβάλι

“Κάντε κουράγιο και βάλτε όλοι πλάτη”. Αυτό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος προήδρευσε η Δευτέρα σε εκτακτη σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, για τον κορωνοϊό.

Η πόλη έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, τα οποία εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.


O Mιχ. Χρυσοχοΐδης στην Πάτρα για τον κορωνοϊό

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, οι εμβολιασμοί άρχισαν και γίνονται πια συστηματικά. «Σας παρακαλώ πολύ βάλτε όλοι πλάτη, σας παρακαλώ πολύ κάντε κουράγιο μέχρις ώτου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού. Για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες σε ορθάδικα θα υπάρξουν δυστυχώς αυστηρές ποινές. Έχουν δίκοι ειναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, η κυβέρνηση τους βοηθά πάρα πολύ με μια σειρά από οικονομικά μέτρα, αλλά δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία».


xrisoxoidis_patra1

Για να δικαιολογήσει μάλιστα ο Υπουργός το “κοκκίνισμα” της Πάτρας, έδειξε στους δημοσιογράφους πίνακα με την καμπύλη των κρουσμάτων ατην πόλη η οποία είναι όπως είπε άκρως ανησυχητική.

Ερωτηθείς για το καρναβάλι ο Υπουργός είπε: “Ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε”.

Σε ερώτηση για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός, ανέφερε ότι θα έρθει σύντομα πάλι στην Πάτρα, φέρνονας πολύ καλά νέα.

Πηγή: TheBest

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική