Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Φτάνει πια η υποκρισία και η τύφλωση της Ευρώπης – Ο φράχτης στον Έβρο δεν συνδέεται με τις θαλάσσιες διόδους

Την υποκρισία και την τύφλωση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, καταγγέλλει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία έξω από την Πύλο δηλώνει συγκλονισμένος, σε συνέντευξή του στο in.gr, αλλά και αγανακτισμένος για τους κακοποιούς εγκληματίες που μεταφέρουν ανθρώπινες ψυχές κλεισμένες σε αμπάρια πλοίων. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η Ευρώπη έχει μια ευκαιρία να οργανώσει ορθή μεταναστευτική πολιτική ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της δουλεμπορίας.

Τονίζει ότι η μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μαζικής εισόδου χιλιάδων ανθρώπων, αλλά πρέπει να υπάρξει αναλογική κατανομή. Χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατούσε στη Μόρια ως ντροπή για την ανθρωπότητα ενώ αποσυνδέει την ύπαρξη του φράχτη στον Εβρο με τις θαλάσσιες διόδους που βρίσκουν οι δουλέμποροι.

Αναφορικά με τη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη επισημαίνει ότι αναμειγνύεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας ενώ ζητά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι εκπροσωπούν τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να ζητάς συγγνώμη», τονίζει.

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας που διαχειρίστηκε και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι «καθάρισε» τα Εξάρχεια, τα οποία δεν είναι πλέον άβατο, «καθάρισε» την κατάσταση που επικρατούσε γύρω από την ΑΣΟΕΕ, άδειασαν οι καταλήψεις κι αποκαταστάθηκε η τάξη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι δεν βλέπει πια ακροδεξιές αντιλήψεις στις τάξεις της Αστυνομίας κι ότι γίνεται συνεχής εκπαίδευση για να είναι καλύτεροι οι αστυνομικοί.

Χαρακτηρίζει μεγάλη ανατροπή αυτό που έγινε στις εκλογές στις λαϊκές συνοικίες, με τη νίκη της ΝΔ η οποία επιτεύχθηκε, όπως λέει, χάρη στη φιλολαϊκή πολιτική που άσκησε. Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ήταν σύμπτωμα μιας εποχής που καταδικάστηκε εξαιτίας της εχθροπάθειάς του και του τοξικού κλίματος που καλλιεργούσε.

Τονίζει ότι υπήρξε αστοχία στο θέμα των υποκλοπών, αλλά το λόγο έχει η Δικαιοσύνη ενώ έχουν γίνει βήματα θωράκισης της Δημοκρατίας.

Δηλώνει ανήσυχος για την άνοδο των ακροδεξιών και ψεκασμένων κομμάτων, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα ενώ επισημαίνει ότι η ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προσωπικό στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη.

Θυμάται την εξάρθρωση της «17Ν» λέγοντας ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη συστηματική δουλειά, αλλά και γιατί «άγγιξαν» το αίμα, κατάλαβαν την πλευρά των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Τέλος επισημαίνει ότι το γεγονός που τον έχει συγκλονίσει περισσότερο στην καριέρα του είναι η δολοφονία του υπασπιστή του, Γ. Βασιλάκη, από βόμβα που προοριζόταν για τον ίδιο.

Για το ναυάγιο στην Πύλο: Θρηνεί όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη για τα θύματα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει συγκλονισμένος με την ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο, αλλά και οργισμένος με τους δουλέμπορους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική