Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Οι επέτειοι καταστροφής της Αθήνας τελείωσαν – Σόου Σπίρτζη που εμφανίστηκε με ανθοδέσμη

Βίντεο: Σόου από τον Χρ. Σπίρτζη που εμφανίστηκε στην Βουλή με ανθοδέσμη για να καταγγείλει το απαράδεκτο περιστατικό με τον άνδρα των ΜΑΤ – «Διακωμωδείτε ένα σοβαρό περιστατικό» του απάντησε η Σ. Βούλτεψη 

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης στην Βουλή.

«Θέλω να σας προειδοποιήσω και να σας ενημερώσω ότι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «φθηνή ευαισθησία» που εκφράζει μειοψηφίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε η «παράσταση» του κ. Σπίρτζη ο οποίος εμφανίστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου συνεδριάζει η επιτροπή Δημόσιας Τάξης κρατώντας μια ανθοδέσμη προκειμένου να καταγγείλει το απαράδεκτο και προσβλητικό περιστατικό με τον αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν αυτά που διέλυσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ στον συνάδελφό του. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στους γονείς και την μάνα που δεν ξαναείδε από τότε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον κ. Μητσοτάκη να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε από ένα και στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει στην ΕΛΑΣ για να εκπληρώνει τις εντολές σας με βία και δεκάδες συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων. Θα δώσω την ανθοδέσμη στον κ. Χρυσοχοΐδη και ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».


Δήλωση για απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά γεγονότα αστυνομικής βίας - 7.12.2020

Απαντώντας αρχικά η πρόεδρος της επιτροπής Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για φθηνό σόου.

«Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες στην αίθουσα της γερουσίας. Αυτό το θέατρο κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε καλοί στην υποκριτική όμως τελείωσε το θέατρο και το σκετσάκι σας. Ούτε ο αστυνομικός έκανε σωστή χρήση της ανθοδέσμης ούτε και εσείς. Διακωμωδείτε με αυτό τον τρόπο ένα σοβαρό περιστατικό και μια θλιβερή στιγμή που διερευνάται. Όσο προσβολή αποτελεί η πράξη που αναδείξατε άλλο τόσο προσβολή αποτελεί το δικό σας θέατρο και θέλετε μετά από αυτή την διακωμώδηση της χθεσινής ημέρας να κρατήσουμε και ενός λεπτού σιγή. Μήπως θέλετε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή ενώπιον της ανθοδέσμης; Να είστε πιο σοβαρός. Έλεος».

Για λαϊκισμό κατηγόρησε ο Χρυσοχοΐδης τον Σπίρτζη

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε «δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περυσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με την χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Ο υπουργός ανέφερε ότι από τους περίπου 400 προσαχθέντες μόλις οι 6 δέχθηκαν να υποβληθούν σε covid test και πρόσθεσε «Αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν στην συνέχεια μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει όριο. Οι μεγάλες κουβέντες περί δημοκρατίας κρύβουν ανυπόληπτη στάση».

Για το απαράδεκτο περιστατικό με τον αστυνομικό και την ανθοδέσμη ο υπουργός είπε: «ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.000 αστυνομικοί έκαναν σωστά την δουλειά της. Η ΕΔΕ θα τελειώσει μεσα σε 15 ημέρες. Είναι όμως πολιτική επιλογή να αναφέρεστε στον έναν και χι στους 4000 και στους τραυματίες στον Κολωνό». Παράλληλα σημείωσε ότι για πρώτη φορά οι αστυνομικοί έφεραν κάμερες, μέτρο που θα επεκταθεί προκειμένου να περιοριστεί η αστυνομική βία.

Επιπρόσθετα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας σχολίασε με αφορμή την ενέργεια του κ Σπίρτζη: «Χτίζονται πολιτικές καριέρες στην δολοφονία ενός παιδιού. Και ο λαϊκισμός έχει όρια».

Η αντιπολίτευση μίλησε για σόου Σπίρτζη

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε «λυπηρό και καταδικαστέο αυτό που έγινε χθες και δείχνει το βάθος της δουλειάς που πρέπει να γίνει στο υπουργείο για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. Υπάρχουν θύλακες με αντιδημοκρατική κατεύθυνση. Υπάρχει φαύλος κύκλος βίας που πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε. Η δραστική πρωτοβουλία πρέπει να έρθει από το υπουργείο. Δεν αμφισβητώ ότι έχουν ληφθεί θετικά μέτρα. Πρέπει να καταδικάσουμε όμως και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού με 5 αστυνομικούς τραυματίες. Δεν είναι συμψηφισμός αλλά να τονίσουμε ότι η βία τρέφει την βία».

Από την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης είπε «αυτό που έκανε ο κ. Σπίρτζης ήταν σόου. Δεν υπήρχε λόγος να κάνετε αυτό που κάνατε. Δεν είμαι συνήγορος των αστυνομικών που κάνουν λάθη και παραλήψεις. Πιστεύετε ότι αυτή η ενέργεια με την ανθοδέσμη είναι ενέργεια ακροδεξιού; Έπαιξε και έκανε μια χειρονομία και πρέπει να του φορτώσουμε ότι είναι ακροδεξιός; Εσείς κ. Σπίτζη δεν έχετε αστυνομικούς;»

Από το ΜεΡΑ25 η κυρία Μπακαδήμα σημείωσε πως αποτελούν «Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες με τον αστυνόμο ΜΑΤ να κάνει την χειρονομία με την ανθοδέσμη. Αν ζούσε ο Αλέξανδρος θα ήταν 27 ετών όμως δεν θα γυρίσει στο σπίτι του» ενώ τέλος η κυρία Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας τροφοδοτούνται από την τακτική της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική