Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία

Για την εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με έναν οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι αυτό», είπε αρχικά στην ΕΡΤ ο υπουργός.

«Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η δολοφονία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Τόνισε ακόμη τα εξής: «Έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό».

Συμπλήρωσε δε πως «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδώθει ή οποιοδήποτε αμέλεια αδράνεια παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πρόσθεσε πως μετά τον κορωνοϊό υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών.

Ο υπουργός εξήγησε σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα τα εξής: «Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ποινικά όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης να ”καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική