Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη το πρωί με 3.000 αξιωματικούς της ΕΛΑΣ -Νέο πρωτόκολλο διαχείρισης ενδοοικογενειακής βίας

Σύσκεψη με όλους τους υψηλά ιστάμενους της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή το στυγερό έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η εικόνα του τμήματος και ο τρόπος που λειτούργησαν τα στελέχη της, έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛΑΣ και κρίθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης παρόμοιων περιστατικών.

Ετσι, στις 10 το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα συζήτησης την ενδοοικογενειακή βία και την ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο θα έχει πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά.

Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία αξιωματικών, αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης με άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Σκοπός είναι να δοθούν αυστηρές οδηγίες και μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και οι διοικητές όλων των αστυνομικών τμημάτων και των διευθύνσεων της αστυνομίας. Ουσιαστικά δηλαδή θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στο Σώμα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω  αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπαιρεωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

Με βάση τα όσα έγιναν με την 28χρονη Κυριακή, η οποία δολοφονήθηκε αφού βγήκε πρώτα από το τμήμα για να ζητήσει τηλεφωνικά να έρθει περιπολικό να την πάρει, αναμένονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του προσώπου που θα κάνει την καταγγελία.

Χρυσοχοΐδης: «Από τις δυσκολότερες στιγμές στην μακρά διαδρομή μου»

Νωρίς το πρωί από την Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωνε για την δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους πως «τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη:  «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές -αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες, όλο το υλικό χωρίς να αποκρυφτεί τίποτε. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη, και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική