10 Αυγούστου 2022

«Υπάρχουν ιδέες για άσκηση πίεσης στην Τουρκία» λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Στόχος δεν είναι η τιμωρία αλλά η αλλαγή στάση της Τουρκίας» δηλώνει αξιωματούχος των Βρυξελλών – Τι σχεδιάζεται ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων 

Καλύτερη σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά με πολλά προβλήματα αξιολογούν οι Βρυξέλλες τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί (ώρα Βελγίου).

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, «υπάρχουν ιδέες στο τραπέζι για το πώς θα ασκηθεί μεγαλύτερη ή μικρότερη πίεση στην Τουρκία και πώς θα μπει η Άγκυρα σε διάλογο», σημειώνοντας ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά υπάρχουν ακόμη προβλήματα και πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση».

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «υπάρχουν δυσκολίες με την Τουρκία και πρώτα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα», παραδεχόμενος ότι το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου είναι «δύσκολο».

Ταυτόχρονα, ο αξιωματούχος της ΕΕ υπογράμμισε ότι «στόχος δεν είναι η τιμωρία, αλλά η αλλαγή της στάσης της Τουρκίας».Πολιτική