Πολιτική

ΥΠΕΞ: Ετοιμάζει πρόσθετη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηρυτό

Τρόφιμα, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και δομικά υλικά θα σταλούν στον Λίβανο, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου – τρόφιμα, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και δομικά υλικά – ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο λιβανικό αίτημα, θα σταθεί αλληλέγγυα για μια ακόμα φορά στον λιβανικό λαό και θα συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που προσπαθεί να στηριχθεί στα πόδια της μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα ήταν άλλωστε η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε άμεσα στις πιο δύσκολες στιγμές με αποστολή ομάδας ΕΜΑΚ (αποτελούμενης από 12 διασώστες και ένα σκύλο), δύο υποστηρικτικά οχήματα, καθώς και με μεταφορά ιατρικού προσωπικού και τεσσάρων τόνων φαρμακευτικού υλικού από το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», ανταποκρινόμενη επίσης και υλοποιώντας το αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης για μεταφορά ανθρωπιστικού της υλικού προς τη Βηρυτό.

Η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου ανεδείχθη επίσης από την άμεση επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη καθώς και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα δώσει αύριο την ακριβέστερη ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο της ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική