Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ιράκ

Για προφανή τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών – Σταθερή η υποστήριξη της Ελλάδας στην ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ και την περιοχή

Την έντονη καταδίκη της Ελλάδας στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, εξέφρασε μέσω twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, αναφέρεται στην ανάρτηση, στέκεται στο πλευρό της ιρακινής κυβέρνησης, εναντίον αυτής της προφανής τρομοκρατικής ενέργειας και στηρίζει την έκκληση του Ιρακινού πρωθυπουργού για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση. Το υπουργείο επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ειρήνη και στην ασφάλεια στο Ιράκ και στην περιοχή.

Νωρίτερα, το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Μουσταφά αλ-Καντίμι βγήκε «αλώβητος» από μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» που διαπράχθηκε εναντίον του τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα «drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες». Στόχος ήταν η κατοικία του στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη. Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, έξι μέλη της προσωπικής δύναμης προστασίας του Καντίμι, που βρίσκονταν έξω από την οικία του στην Πράσινη Ζώνη, τραυματίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική