3 Δεκεμβρίου 2022

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής η αντιπολίτευση

Η Ελληνική Λύση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «συμφωνεί με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών, η οποία πλέον της καταγγελίας του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να διερευνήσει και τις σοβαρότατες καταγγελίες για την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε επιτροπές ύψιστης εθνικής σημασίας».

Σημειώνει πως «η συμπεριφορά τόσο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του καταγγέλοντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη υπόθεση που παραπέμπει σε σκάνδαλο κατασκοπείας εις βάρος της πατρίδας μας είναι εξόφθαλμα περίεργη, στα όρια της ύποπτης» και διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να σιωπούν απέναντι στα συντριπτικά ευρήματα των αμερικανικών διωκτικών αρχών αλλά και διεθνών ερευνητικών οργανισμών που αποκαλύπτουν μία πρωτοφανή υπόθεση που συνιστά μέγιστη απειλή κατά της εθνικής μας ασφάλειας;».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ελληνική Λύση τονίζει ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν με γνώμωνα το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον» και επισημαίνει πως «θα αγωνιστεί ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του τεράστιου αυτού σκανδάλου και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ελληνική δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, «οι παραιτήσεις δεν αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι υπάρχουσες καταγγελίες για αυτές τις παρακολουθήσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σε τοποθέτησή του το πρωί του Σαββάτου, σε συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε επιπλέον ότι οι παραιτήσεις αυτές γεννούν νέα μεγάλα ερωτηματικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν στέκεται μόνο στην προσωποποίηση των ευθυνών, αλλά επιπλέον στηλιτεύει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές, και αναδεικνύει το γεγονός ότι πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα.

Από αυτή την άποψη σημείωσε πως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις, το στήριξαν και το εμπλούτισαν τόσο το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, ο Ν. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στη σύσταση τέτοιων επιτροπών αλλά υπενθύμισε πως ουδέποτε έφτασαν στο «μεδούλι» της υπόθεσης.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα