19 Αυγούστου 2022

Υπόθεση Novartis: Ο Αρειος Πάγος ζητά τα πρακτικά της κατάθεσης του Φρουζή

Οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ζητούν την κατάθεση του κρίσιμου μάρτυρα καθώς θεωρούν ότι περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την παράλληλη έρευνα που διεξάγουν

Τα πρακτικά της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis από την τριήμερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή ζητά ο Άρειος Πάγος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Μπούγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ζητούν την κατάθεση του κρίσιμου μάρτυρα καθώς θεωρούν ότι περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την παράλληλη έρευνα που διεξάγουν και που αφορά τους χειρισμούς της εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Φρουζής έχει υποστηρίξει ενώπιον των μελών της προανακριτικής ότι τον Μάιο του 2018 τον κάλεσαν από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για άτυπη συνάντηση και τον απείλησαν να καταθέσει κατά των 10 πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος ανέφερε πως επισήμως δεν έχει κληθεί ποτέ για κατάθεση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Παράλληλα, είπε ότι πρώην στελέχη της Novartis που ενδεχομένως συνδέονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες εμπλέκονται σε οικονομικές ατασθαλίες. Τέλος, στελέχη της προανακριτικής χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις αναφορές του κ. Φρουζή και για την φερόμενη εμπλοκή του FBI.Πολιτική