29 Σεπτεμβρίου 2020

Υπόθεση Siemens: Το δικαστήριο είπε «όχι» στη Μάρθα Καραβέλα για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής της

«Όχι» είπε τελικά σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο αίτημα της Μάρθας Καραβέλα, καταδικασμένης σε 13 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens να εκτίσει την ποινή της με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω ηλικίας.

Τα μέλη του δικαστηρίου υιοθετώντας την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκριναν πως η σύζυγος του φυγόδικου στελέχους της γερμανικής Siemens, Χρήστου Καραβέλα, δεν πρέπει να κάνει χρήση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος προβλέπει κατ' οίκον έκτιση της ποινής σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μ. Καραβέλα, μετά την καταδίκη της έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση της την υπεράσπιση της Μ. Καραβέλα, οι οποίοι σημείωσαν πως η εντολέας τους είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια και δεν έχει δώσει δικαιώματα στις αρχές. Υπενθυμίζεται πως εκτός από την Μ Καραβέλα, κρατούμενοι είναι επίσης, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του για την απόδοση των κατασχεθεντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.Πολιτική

Σχετικά άρθρα