15 Αυγούστου 2022

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Συστήνεται και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού

Κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος - Σε αυτήν θα εκπροσωπούνται το 95% των ορυζοπαραγωγών και των υπολοίπων φορέων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή του ελληνικού ρυζιού

Την κατάθεση φακέλου για τη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτήν θα εκπροσωπούνται το 95% των ορυζοπαραγωγών και των υπολοίπων φορέων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή του ελληνικού ρυζιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «η κίνηση αυτή θέτει ισχυρές βάσεις για την ανάδειξη του προϊόντος και τη συντεταγμένη προώθησή του στις διεθνείς αγορές».

Σημειώνεται ότι η σχετική εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την κατάθεση ανάλογου φακέλου από τα μέλη της προς αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Κάτι που έρχεται να δικαιώσει και την πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη να εκσυγχρονίσει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και ουσιαστικά να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία.Πολιτική