Πολιτική

Υπουργείο Ανάπτυξης: Η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Στόχος η συγκρότηση συγκεκριμένων προτάσεων

Με αρκετά χαμόγελα αλλά και συγχαρητήρια προς τον κ. Νίκο Παπαθανάση για την αναβάθμιση του σε θέση αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων του ΥΠΑΝΕΠ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μία διαδικασία η οποία πρέπει να «τρέξει» αρκετά γρήγορα ώστε να διαμορφωθεί και η επίσημη ελληνική θέση για τη χρήση των κοινοτικών Κεφαλαίων.

Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρ. Δήμας, ο ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο ΓΓ Βιομηχανίας, κ. Γιάννης Κυριακού, ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας, ο ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Θανάσης Κυριαζής, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Νίκος Βέττας και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.

 


1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εσωτερική σύσκεψή μας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό, τους Υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τον Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕκαι τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρόταση μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου COVID-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε: «Υπό την Προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συνεδριάσαμε σήμερα, προκειμένου να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το τόσο σημαντικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης θέλοντας να είμαστε εντός χρόνου και κυρίως να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να κερδίσει έδαφος και να πετύχει τους στόχους της». 

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική