Πολιτική

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την αντιπολίτευση με την κριτική του στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

«Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει πια αστεία» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας – Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Νίκου Ηλιόπουλου που επέκρινε την κυβέρνηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

«Γελοιοποίηση της έννοιας αντιπολίτευση» καταλογίζει το υπουργείο Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Κουμουνδούρου, Νάσου Ηλιόπουλου, που επέκρινε συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα το νέο νομοσχέδια για τα εργασιακά.

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας τονίζει σε ανακοίνωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας γελοιοποιεί τελικά ακόμα και την έννοια αντιπολίτευση!»

Μάλιστα σημειώνει ότι η Κουμουνδούρου «ανακάλυψε» συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη τέσσερις ημέρες μετά και στις οποίες επαναλαμβάνει τις θέσεις του για το νομοσχέδιο.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. «Ειδικά για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εφαρμοζόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς! Αν ενοχλούνται λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τον τρόπο εφαρμογής της, ας μέμφονται τον εαυτό τους! Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει πια αστεία», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας γελοιοποιεί τελικά ακόμα και την έννοια αντιπολίτευση!

«Ανακάλυψε» μετά από 4 μέρες συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο υπουργός επαναλαμβάνει απλώς τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο. Τίποτα καινούργιο, τίποτα διαφορετικό.

Αναλύει πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και ποια μπορεί να είναι τα οφέλη για τους εργαζόμενους.

Ειδικά για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εφαρμοζόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς!

Αν ενοχλούνται λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τον τρόπο εφαρμογής της, ας μέμφονται τον εαυτό τους!

Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει πια αστεία.

Ηλιόπουλος: Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που επέκρινε τον κ. Χατζηδάκη.

«Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί.

Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά «θα έχει παραπάνω χρόνο». Αυτό το «αντάλλαγμα» φέρνει ο κ. Χατζηδάκης.

Με βάση τα «οικονομικά Χατζηδάκη» οι άνεργοι, με το πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου, θα είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι.

Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Χατζηδάκη ότι με υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και «ποινές χάδι», δεν θα υπάρχει έλεγχος ούτε στα ωράρια, ούτε στα ρεπό.

Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης
.
Δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου έναν αιώνα πίσω!», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική