Πολιτική

Υπουργείο Μεταφορών: «Task Force» για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου

Ομάδα εργασίας για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην οποία και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Στόχος της «Task Force» είναι η τακτική συνεργασία και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των δράσεων για την άμεση αντιμετώπιση εκκρεμών ζητημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Σιδηροδρόμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, να διαμορφωθεί από τους φορείς μία τελική πρόταση για Συμφωνία-Πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του παρεχόμενου μεταφορικού έργου, επ’ ωφελεία των επιβατών και του συνόλου των χρηστών του δικτύου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετείχαν οι γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός, ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Κωνσταντίνος Κεσεντές, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Ιωάννα Δούνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική