14 Ιουνίου 2021

Υπουργείο Μεταφορών: Τροπολογία για της συμβάσεις στρατηγικής σημασίας

Δημιουργείται ξεχωριστό όργανο υπο την αιγίδα του πρωθυπουργού ώστε όλα τα στρατηγικής σημασίας έργα άνω κάποιου ποσού να γίνονται κάτω από συγκεκριμένο έλεγχο, σύμφωνα με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Το θεσμικό πλαίσιο για την κατάρτιση και έγκριση συμβάσεων στρατηγικής σημασίας κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δημιουργείται ρυθμιστικό νομικό πλαίσιο για την κατάρτιση, την έγκριση, τον συντονισμό, τη διαχείριση, την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την αναθεώρηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε παρουσιάζοντας την ρύθμιση πως «υπήρχε η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή μεγάλων έργων την οποία κάνουμε επιτροπή συμβάσεων στρατηγικής σημασίας. Από κάτω δημιουργείται ξεχωριστό όργανο υπο την αιγίδα του πρωθυπουργού ώστε όλα τα στρατηγικής σημασίας έργα άνω κάποιου ποσού να γίνονται κάτω από συγκεκριμένο έλεγχο. Αρα δημιουργούμε δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί ο κάθε υπουργός από μόνος του να αποφασίζει ποια έργα και συμβάσεις θα προωθεί».

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩΠολιτική