Πολιτική

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Στέλεχος του Ρουβίκωνα ανέβασε το βίντεο αστυνομικού με μοτοσυκλετιστή»

Το υπουργείο επισημαίνει τη στάση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούση, που υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα για το περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας

Θέση για το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και παρουσιάζει το επεισόδιο αστυνομικού με μοτοσυκλετιστή  στο κέντρο της Αθήνας, πήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το άτομο που «ανέβασε» το βίντεο είναι ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», ενώ στέκεται και στη στάση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούση, που υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα για το περιστατικό. 

Ακόμη, ξεκαθαρίζεται πως το συμβάν εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας  από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή.

Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.

Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική