28 Μαΐου 2020

Ζακ Λεβής στο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ: “Οραματίζομαι μια σύγχρονη Αθήνα, ασφαλή, λειτουργική και καλαίσθητη”

zak_levis_neodimokratis.jpgΛίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ συνάντησε τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη “Αθήνα Ψηλά” κ. Ζακ Λεβή.

κ. Λεβή πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Υπήρξαν δύο σημαντικοί παράγοντες που με έκαναν να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο πρώτος είναι η συνεργασία με τον Κώστα Μπακογιάννη, έναν άνθρωπο που σέβομαι απεριόριστα, τόσο για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, όσο και για το ουσιαστικό έργο που έχει καταφέρει να παραδώσει στην κοινωνία, στην άκρως επιτυχημένη έως τώρα πορεία του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε πολλά σημαντικά πράγματα μαζί την επόμενη τετραετία στο Δήμο της Αθήνας. Παράλληλα, η Αθήνα είναι η πόλη μου, εκεί όπου γεννήθηκα και ζω. Προσωπική μου επιδίωξη είναι να την δω να γίνεται καλύτερη και θέλω πραγματικά να βοηθήσω ενεργά προκειμένου να συμβεί αυτό.

Διαθέτετε αναμφίβολα μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διοίκησης. Από ποιο πόστο πιστεύετε πως θα μπορέσετε να βοηθήσετε καλύτερα την Αθήνα;

Η εμπειρία μου στον χώρο της Κεντρικής Διοίκησης μπορεί να αξιοποιηθεί σε πάρα πολλούς τομείς και θέσεις. Το πόστο μου την επόμενη ημέρα της Αθήνας είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες μας και σίγουρα η τελική απόφαση θα είναι εκείνη που θα αξιοποιεί καλύτερα τις γνώσεις και τις ικανότητές μου προς το βέλτιστο συμφέρον της πόλης μας. Μπορώ να ομολογήσω πως ο χώρος του αθλητισμού και του πολιτισμού είναι κάτι που προσωπικά με «γεμίζει» περισσότερο, λόγω της αγάπης μου για τον χώρο αυτό.

Πως φαντάζεστε στο μέλλον την Αθήνα; 

Το όραμα της παράταξής μας και το δικό μου προσωπικά είναι να κάνουμε την Αθήνα μια πόλη λειτουργική, με υψηλά ποιοτικά πρότυπα για τους κατοίκους της, η οποία θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών μας. Οραματίζομαι μια σύγχρονη Αθήνα, ασφαλή, λειτουργική και καλαίσθητη, που θα αποτελεί υπόδειγμα για άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η οποία θα είναι σε θέση να συγκριθεί ισότιμα με τις μεγάλες μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο.

Τα προβλήματα της Αθήνας είναι πολλά. Αν σας ζητούσαμε να επιλέξετε ένα, ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό, στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;

Πιστεύω πως αυτό είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Όταν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής στην πόλη του και στο ίδιο του το σπίτι, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δυστυχώς κάποια σημεία της Αθήνας είναι κοινωνικά αποκλεισμένα και περιθωριοποιημένα λόγω των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς αυτή την στιγμή. Οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εκεί πραγματικά υποφέρουν και κινδυνεύουν. Χρειάζεται βούληση, συγκεκριμένο σχέδιο και συνεργασία του Δήμου και της Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Αυτό όμως θα πρέπει να είστε σίγουροι πως αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την «Αθήνα Ψηλά».

Ζακ Λεβής είναι Προϊστάμενος του Τομέα Οικονομικών στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου & Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών με τον συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»Πολιτική