Πολιτική

Ζουράρις για Κουφοντίνα: Αν επιμείνει η κυβέρνηση θα πρόκειται περί κρατικού φόνου

«Ουδείς παίρνει το μέρος του δολοφόνου Κουφοντίνα. Ζητούμε την εφαρμογή του νόμου τον οποίο παραβιάζει η κυβέρνηση η οποία παρανομεί»

«Ουδείς ετάχθη υπέρ του καταδικασμένου Κουφοντίνα, αλλά ετάχθη υπέρ της εφαρμογής του νόμου τον οποίο παραβιάζει η κυβέρνηση». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζουράρις μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Real Fm 107,1.

«Ουδείς παίρνει το μέρος του δολοφόνου Κουφοντίνα. Ζητούμε την εφαρμογή του νόμου τον οποίο παραβιάζει η κυβέρνηση η οποία παρανομεί», απάντησε ο κ. Ζουράρις σε όσους επικρίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση τους στην υπόθεση του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος «υπέβαλε, όπως είχε το δικαίωμα από τον ν. 4760/20 αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό και η κυβέρνηση το αγνόησε».


Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζουράρις στον Real FM Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, «εάν συνεχιστεί η απεργία πείνας, εάν, δηλαδή, η κυβέρνηση επιμείνει να μη μεταχθεί ο Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού, θα πρόκειται ουσιαστικά περί κρατικού φόνου». Μάλιστα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη συγκεκριμένη θέση υπογραμμίζοντας πως αν συνεχιστεί η απεργία πείνας θα είναι ο πρώτος κρατικός φόνος απεργού πείνας στην Ευρώπη μετά τον Μπόμπι Σαντς πριν από 40 χρόνια στην Ιρλανδία (σ.σ. ο Σαντς ήταν μέλος του ΙΡΑ και πέθανε μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας).

Τέλος ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των φοιτητών για τον νέο νόμο Κεραμέως εκφράζοντας και ο ίδιος την αντίθεσή του στη σύσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Χαρακτήρισε «εντελώς δικαιολογημένες» τις κινητοποιήσεις των φοιτητών οι οποίοι θα «την πετάξουν την αστυνομία» από τα πανεπιστήμια, ενώ χαρακτήρισε τον τον νόμο «γελοίο» και «χουντικό» όσον αφορά διατάξεις που έχουν σχέση, για παράδειγμα, με τον… έλεγχο της ηχορύπανσης.

Πηγή: Grtimes.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική