Τεχνολογία

Η Google πληρώνει στην Apple το 36% των εσόδων της από τις διαφημίσεις στο Safari

Η Google δίνει το 36% των εσόδων που έχει από τις διαφημίσεις στο Safari,σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα οικονομικών της Alphabet.

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου του Σικάγο, Κέβιν Μέρφι, αποκάλυψε το ποσοστό που «καρπώνεται» η Apple κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για την υπεράσπιση της Google στη δίκη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζον Σιμιντκλέιν, ο βασικός δικηγόρος της Google, σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος με αυτή την αποκάλυψη καθώς το συγκεκριμένο υποτίθεται ότι πρέπει να μείνει κρυφό. Θυμίζουμε ότι τόσο η Google όσο και η Apple έχουν αρνηθεί να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία τους.

Σε κατάθεσή της την περασμένη εβδομάδα, η Google υποστήριξε ότι η αποκάλυψη πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τη συμφωνία «θα υπονόμευε αδικαιολόγητα την ανταγωνιστή θέση της Google».

Οι δυο εταιρείες έχουν μια συνεργασία που ξεκινάει πίσω στο 2002. Αυτή καθιστά τη Google προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari που υπάρχει σε όλες τις συσκευές που κυκλοφορεί η Apple. Αυτή η συμφωνία είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς ορίζει την Google μηχανή αναζήτηση στο iPhone, το κορυφαίο smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βάλει στο στόχαστρο αυτή τη συμφωνία καθώς πιστεύει ότι η Google χρησιμοποιεί μη θεμιτούς τρόπους για να παραμένει κυρίαρχη στη μάχη των μηχανών αναζήτησης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία