28 Μαΐου 2020

10 από τα ψέματα που άκουσα τις τελευταίες ημέρες από τον Αλέξη Τσίπρα (PHOTOS)

sofia_loukeri_10_psemata.jpg

Γραφει η Σοφία Λουκέρη*

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα όποτε ανοίγει το στόμα του. Δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφω, δεν υπάρχει ούτε μια θέση, ούτε μία φράση που να έχει χρησιμοποιήσει στο δημόσιο λόγο του σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που να είναι αλήθεια.  Μόνο ψέμα και διαστρέβλωση.

Το να επιχειρήσει κανείς να καταγράψει το σύνολο των ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτούσε τη συγγραφή ενός βιβλίου, όμως θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο,  λίγο πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, να καταγράψω μερικά από τα πιο κραυγαλέα ψέματα που άκουσα από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες.

Ψέμα 1: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το 5 ευρω στα νοσοκομεία και γλύτωσε έτσι χρήματα στους Έλληνες

4e5fcae0eb6629ba4a51157ba439f58f_XL.jpg

Αντί για 5€ εισιτήριο στα νοσοκομεία μόνο όταν κάποιος έκανε εισαγωγή, πλέον εκατομμύρια Έλληνες πληρώνουν το 6% του εισοδήματος τους για υπηρεσίες που ούτε καν χρησιμοποιούν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε όντως θεσμοθετήσει ένα εισιτήριο 5 ευρώ για την είσοδο του κάθε πολίτη σε ένα νοσοκομείο. Αυτό το 5ευρω καταβαλλόταν μόνο κάθε φορά που κάποιος πραγματοποιούσε είσοδο στο νοσοκομείο και φυσικά από αυτό εξαιρόντουσαν οι χρόνια πάσχοντες. Φυσικά αν κάποιος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει εφάπαξ τα 5 ευρώ για να εισέλθει στο νοσοκομείο, φυσικά και το νοσοκομείο ήταν υποχρεωμένο να τον δεχθεί.

Το μέτρο αυτό, εκτός από την οικονομική στήριξη των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, αφού είναι γνωστό πως είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που πολίτες προσέρχονται στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία για περιστατικά που μόνο έκτακτα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αυτή η υπερφόρτωση των νοσοκομείων εκτός από χρήματα, το σημαντικότερο είναι πως κόστιζε ανθρώπινες ζωές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το 5 ευρώ για να επιβάλλει στους περισσότερους περίπου 40 ευρώ το μήνα χαράτσι, μέσω της της εισφοράς 6% “υπέρ υγείας” που επέβαλε σε όλες τις συντάξεις.

Έτσι αντί ο κάθε πολίτης να πληρώνει 5€ μόνο κάθε φορά που εισέρχεται σε κάποιο νοσοκομείο, δηλαδή 5 ή 10€ το χρόνο ή και τίποτα αν είναι υγιής, τώρα εκατομμύρια άνθρωποι πληρώνουν το 6% του μηνιαίου εισοδήματος τους, κάνουν δεν κάνουν χρήση των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Ψέμα 2: Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την φορολογία στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

epistimones-diamartyria-1000.jpg

Επι των ημερών ΣΥΡΙΖΑ το κράτος ληστεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι φόροι και εισφορές είναι για τους περισσότερους στο 72,45% ενώ υπο προϋποθέσεις λόγω των μη εκπιπτόμενων δαπανών και των τεκμηρίων πολλές φορές υπερβαίνει ακόμη και το 100% του εισοδήματος τους!

Ειδικά με αυτό τον ισχυρισμό, λόγω του ότι αφορά ανθρώπους που γνωρίζουν πολλοί καλά από αριθμούς, γελάνε και οι πέτρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το που ήρθε στην εξουσία, θεσμοθέτησε μέσω της περιβόητης ασφαλιστικής “μεταρρύθμισης” Κατρούγκαλου την μηνιαία ληστρική ποσοστιαία εισφορά υπερ ΕΦΚΑ.

Έτσι ανέτρεψε τη λογική της καταβολής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών για την ασφάλεια και την σύνταξη τους και μετέτρεψε τον ΕΦΚΑ σε μια δεύτερη εφορία.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτή τους η απόφαση, που εκτόξευσε την φορολογία όποιου ασκεί ελευθέριο επάγγελμα στα ύψη, από φέτος τα χρήματα που καταβάλλει ένας ελεύθερος επαγγελματίας και όλες οι επιχειρήσεις για τις προσωπικές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ από τη φορολογία.

Ψέμα 3α: Ο Τσίπρας δεν ανήκει στην ελίτ και πολεμά το μεγάλο κεφάλαιο

synanthsh-toy-prothypoyrgoy-me-efoplistes.jpg

Με τη συμφωνία στην οποία προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας η “εθελοντική” φορολογία των εφοπλιστών μειώθηκε από τα 140.000.000€ στα… 40.000.000€! Πως να μην του παραχωρήσουν μια θαλαμηγό για να κάνει τις διακοπές του…

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται καθημερινά στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και στις συνεντεύξεις του, ως εκπρόσωπος των πιο αδύναμων Ελλήνων. Ισχυρίζεται πως είναι υπερασπιστής του απλού λαού και καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την “διαπλοκή”.

Η αλήθεια από την άλλη βέβαια είναι πως ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ήταν αυτή που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ένα απλό παράδειγμα που γκρεμίζει το μύθο:

Ήρθε σε συμφωνία με τους εφοπλιστές για να μειώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χαρίζοντας τους σε μια στιγμή 100.000.000€ με μια υπογραφή

Ψέμα 3β: Ο Τσίπρας πήγε στο κότερο φιλοξενούμενος μιας… συνεργάτιδας του

tsipras-portosalte32432-thumb-large-1.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός ο λαϊκός άνθρωπος λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι απολαμβάνει με άγνωστη παρέα την θαλαμηγό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που του παραχώρησε ο εφοπλιστής Παναγόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι διακοπές, με την πολυτελή θαλαμηγό του γνωστού εφοπλιστή Παναγόπουλου. Σε αυτό το σκάφος δεν βρέθηκε ως φιλοξενούμενος του κ. Παναγόπουλου ή της συζύγου του, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε.

Η ίδια η κα Παναγοπούλου από την πρώτη στιγμή δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αλλά και στο «ΑΠΕ», πως εκείνες τις ημέρες ο σύζυγος της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο – λίγες ημέρες μετά κατέληξε και έφυγε από τη ζωή- και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε με άγνωστη, δική του παρέα στην θαλαμηγό αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα η κα Παναγοπούλου ξεκαθάρισε πως ούτε η ίδια βρισκόταν εντός της θαμαληγού.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επι της ουσίας ναύλωσε «δωρεάν» ένα σκάφος εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει μόνος του ιδιωτικά τις διακοπές του.

Ψέμα 4: Η δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ

DYfx9S4XcAAgKGo.jpg

Tτην περίοδο 2013-2014, επι Υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη θεσπίστηκε ο Νόμος 4238 / 2014, 17/02/2014 για τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται πως η δική του κυβέρνηση ήταν αυτή που θεσμοθέτησε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων. Τόλμησε μάλιστα να ισχυριστεί πως επι Νέας Δημοκρατίας αν ένας ανασφάλιστος πήγαινε στο νοσοκομείο… του έλεγαν πως δεν μπορεί να νοσηλευθεί αν πρώτα.. δεν πληρώσει το λογαριασμό!

Πρόκειται για ακόμη ένα αισχρό ψέμα! Η δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους θεσμοθετήθηκε επι Υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ψέμα 5: Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους ανέργους το θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ

19699330_EISODIMA2.jpg

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατιας επι Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην χώρα μας επι κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Τότε μάλιστα, το εισόδημα ανερχόταν στα 400€ μηνιαίως για τους ανέργους που δεν διαθέτουν εισοδήματα, ενώ μέρος του προγράμματος χρηματοδοτήθηκε και από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας κατάργησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα της κυβέρνησης Σαμαρά για να το αντικαταστήσει με το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Το αποτέλεσμα; Αντί για 400€ μηνιαίως, οι δικαιούχοι λαμβάνουν μέγιστο εισόδημα 200€ το μήνα, το οποίο μάλιστα και επιβαρύνει στο ακέραιο τους ίδιους τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ψέμα 6: Το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν στοίχισε στην Ελληνική οικονομία.

ci-ku5wwsaa_2gc.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που οδήγησε την χώρα ξανά στην κρίση και την ύφεση. Εκείνος ήταν που έφερε τα capital controls, την πτώχευση και ένα νέο σκληρότερο και αχρείαστο μνημόνιο για τον Ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως οι Έλληνες έχουμε πάθει όλοι μαζί αμνησία, ενώ αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης του για την χώρα, ειδικά στο πρώτο 6μηνο του 2015.

Οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, έχουν καταγράψει το κόστος των λανθασμένων και ανεύθυνων χειρισμών του στα 100 δις€ ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο εν ενεργεία Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες παραδέχθηκε δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή πως η συγκεκριμένη περίοδος κόστισε όντως.. 86δις€.

Ψέμα 7: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε την τρόικα και τους δανειστές και έφερε την.. ανάπτυξη

merkel-tsipras.jpg

Από το Go Back κυρία Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο άνθρωπος των ξένων. Είπε ναι σε όλα, δεν έφερε ποτέ καμία αντίσταση. Ακόμη και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται πως κατάφερε να «διώξει» τους δανειστές και την τρόικα και πως έφερε το τέλος των μνημονίων αλλά και την ανάπτυξη.

Η αλήθεια φυσικά είναι πως ο ίδιος έδεσε την χώρα μας σε ένα νέο αχρείαστο μνημόνιο, που προέκυψε ως ανάγκη εξαιτίας των χειρισμών του κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του.

Πέρα όμως από τις καταστροφικές «αυταπάτες» που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, ο ίδιος υιοθέτησε μια εξίσου καταστροφική πολιτική και στη συνέχεια

Προκειμένου να πετύχει τους δύσκολους και υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους δεσμεύθηκε, αφαίμαξε την Ελληνική οικονομία μέσω της υπερφορολόγησης και έτσι στέρησε πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία οι οποίοι θα μπορούσαν να διοχετευθούν για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντίθετα, διόρισε στο δημόσιο χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους με παχυλούς μισθούς.

Θεωρώ πως σήμερα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί και πληρώνεται από το κράτος, όποιος έχει ανταλλάξει έστω ένα καλημέρα με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να τον διορίσει.

Σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες είναι πως οι μετακλητοί υπάλληλοι κάθε κυβέρνησης, απολύονται αμέσως με την πτώση της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι αν θέλεις να απολύσεις τους «Καρανίκες», έχεις άλλο ένα λόγο να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Ψέμα 8: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την ανεργία

karanikas_alexis_noss.png

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι που βρήκαν καλές θέσεις εργασίας ήταν οι κολλητοί φίλοι του Πρωθυπουργού και οι χιλιάδες μετακλητοί χειροκροτητές του

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε θεσμό εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της την υποαπασχόληση. Ταυτόχρονα αύξησε περίπου κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο την μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου (οι προσλήψεις που γράφω παραπάνω).

Έτσι ναι μεν δημιουργήθηκαν κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά αυτές είτε ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και στην απόλυτη πλειοψηφία τους είναι θέσεις part time, είτε στο Δημόσιο, όπου καταργήθηκε η πολιτική της 1 πρόσληψης για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις και έγιναν δεκάδες χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις χωρίς κανένα σχέδιο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του κράτους.

Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει το 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις στους τομείς που απαιτούνται. Ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία.

Ψέμα 9: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την εγκληματικότητα

720_640527_c5c8e537c3-85730328e3f7c632.jpg

Η εισβολή εγκληματιών δολοφόνων στα σπίτια των Ελλήνων έχει γίνει καθημερινότητα.

Το ακούσαμε από το στόμα του Πρωθυπουργού και αυτό. Ο άνθρωπος που έχει αφήσει με τους νόμους που έφερε στρατιές εγκληματιών ελεύθερους στους δρόμους, ο άνθρωπος που επι των ημερών του η Ελληνική Αστυνομία υποστελεχώθηκε, απαξιώθηκε και επι της ουσίας της απαγορεύθηκε να κάνει την δουλειά της, τόλμησε να το πει και αυτό.

Στο συγκεκριμένο ψέμα δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη επεξήγηση. Γνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως την αλήθεια.

Ψέμα 10: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε την σπατάλη στο φάρμακο και αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis

5a74d55fcd3a18395305b9a8.jpg

Χρόνια τώρα ο Ελληνικός λαός βομβαρδίζεται από εξαγγελίες για δήθεν αποκαλύψεις  χρηματισμού πολιτικών της ΝΔ – Η NOVARTIS βέβαια επι ημερών ΝΔ ήταν ζημιογόνα, επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στη σημαντική κερδοφορία

Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη της πολυεθνικής εταιρείας Novartis αυξήθηκαν στην Ελλάδα. Επι των ημερών της ΝΔ η ίδια εταιρεία κατέγραφε σημαντικές ζημιές.
Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως ο υπεύθυνος Υπουργός Παύλος Πολάκης δεν εξέδωσε καν δελτίο τιμών το 2015, με άγνωστη ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο. Πράξη που συνιστά κακουργηματική παράλειψη.

Αυτά είναι τα 10 από τα αμέτρητα ψέματα που άκουσα από το στόμα του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες. Ενός Πρωθυπουργού που έκανε μεγάλο κακό στην Ελλάδα και ντρόπιασε τους Έλληνες.

Για αυτό και την Κυριακή δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. 

Λίγες ημέρες έμειναν, την Δευτέρα θα ξημερώσει μια άλλη Ελλάδα!

* Η Σοφία Λουκέρη είναι Εκδότρια της Εφημερίδας “ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” & Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα ΔημοκρατίαΟ Νεοδημοκράτης Πολιτική