Τεχνολογία

Απευθείας αγορές μέσω Twitter -Το δίκτυο εισήγαγε το πλήκτρο «Buy»

buy-button-twitter-660_0.png

Tην έναρξη δοκιμαστικών αγορών μέσω ενός απλού tweet ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το πρώτο βήμα για την εμπορευματοποίηση του Twitter είναι πλέον γεγονός και αυτό γίνεται με τη μορφή του Buy Button, ενός πλήκτρου για άμεση αγορά μέσα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στο δίκτυο.

«Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο για εσάς να ανακαλύπτετε και να αγοράζετε προϊόντα στο Twitter. Για ένα μικρό ποσοστό χρηστών στις ΗΠΑ (που θα αυξηθεί με το πέρασμα του καιρού), κάποια tweets από τους συνεργάτες δοκιμών μας θα ενσωματώνουν ένα κουμπί “buy”, επιτρέποντάς σας να αγοράζετε απευθείας από το Tweet» αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο blog του Twitter.

Αρχικά η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και ορατή μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των Αμερικανών χρηστών του που θα μπαίνουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόνο μέσω mobile συσκευών και όχι μέσω υπολογιστή. Αργότερα θα επεκταθεί.

Πατώντας το σχετικό Buy button, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να οδηγείται σε μία σελίδα αγοράς ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας, όπου θα πρέπει να δώσει στοιχεία αποστολής και κάποιες πληροφορίες χρέωσης. Το Twitter τονίζει ότι όλες οι πληροφορίες αυτές θα είναι κρυπτογραφημένες, επομένως δεν θα κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Μάλιστα, μετά την πρώτη χρήση της υπηρεσίας τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται και έτσι ο χρήστης δεν θα έχει ανάγκη να τα πληκτρολογεί κάθε φορά που θα κάνει μία αγορά. Σύμφωνα, με το blog post του Twitter, πάντως, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να αφαιρεί τα στοιχεία αυτά από τους servers όποτε το επιθυμεί.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία