27 Νοεμβρίου 2020

Διώκουν δημοσιογράφους για να επιβάλλουν τον φόβο με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης

kammenos_dikastiria
Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη κάθε φορά που αισθάνεται πως χρειάζεται την προστασία της, όμως τι συμβαίνει ότι αυτός που καταθέτει την μήνυση και ζητά την αυτόφωρη διαδικασία και επιβάλλει εξαιτίας της εξουσίας που διαθέτει την κινηματογραφικές συλλήψεις εναντίον ενός Διευθυντή και ενός εκδότη εφημερίδας;

Είναι δυνατόν αρχηγός πολιτικού κόμματος και συγκυβερνήτης της χώρας, να υποδυκνείει τέτοια κατάχρηση της εξουσίας του; Και λέμε κατάχρηση, διότι όπως είναι γνωστό, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συνηθίζεται να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία με τον τρόπο έγινε χθες.

Η χθεσινή κίνηση του Πάνου Καμμένου κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Παραπολτιικά” δίνει σήμα στον νέο δημοσιογράφο ότι δεν μπορεί να γραφει όπως θέλει μήπως θεωρηθεί συκοφαντικό” και καταλήξει στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ επειδή αυτό που έγραψε δεν ήταν αρεστό στην κυβέρνηση.

Αν ο Καμμένος είχε θιχτεί είχε τη δυνατότητα της δημόσιας δήλωσης για να καταδικάσει τον δημοσιογράφο ή την εφημερίδα ή θα μπορούσε να προσφύγει σε αγωγή και όχι να ζητήσει την αυτόφωρη διαδικασία που στρέφεται κατά της πολυφωνίας.

Δεν φταίει όμως μόνο ο Καμμένος που επιδυκνείει μια πρωτοφανή κατάχρηση της εξουσίας που υφάρπαξε από τον Ελληνικό λαό με τα αμέτρητα ψέματα του, τεράστιες ευθύνες έχει και συνέταιρος του ο Αλέξης Τσίπρας που τον έχει επιλέξει για κυβερνητικό του εταίρο.

Η τακτική της κυβέρνησης πλέον απέναντι στα ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρα στη λογική της φίμωσης και του ελέγχου της ενημέρωσης.

Δεν θέλουν ελεύθερα ΜΜΕ και ανεξάρτητους δημοσιογράφους, θέλουν έλεγχο και προπαγάνδα.

Για κακή τους τύχη όμως και για το καλό της Ελλάδας, εδώ όπως έχουμε πει ξανά δεν είναι ούτε Κούβα, ούτε Βενεζουέλα, ούτε καν Τουρκία.

 Ο Νεοδημοκράτης