26 Ιανουαρίου 2021

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ήταν εξαιρετική Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πλησιάζει η μέρα που ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ποιος ή ποια θα είναι η επιλογή του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Κάποια πρόσωπα  παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης ως φαβορί και άλλα ως αποκλεισμένα. Σύνηθες το φαινόμενο, που όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά αποτελεί συνήθεια των ΜΜΕ που αρέσκονται στα παραπολιτικά & στα «αποκλειστικά».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά τα χαρτιά του κλειστά στην πραγματικότητα όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά.

Γνωρίζουμε ωστόσο απο καιρό, πως επιθυμία του Πρωθυπουργού θα ήταν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα να βρεθεί για πρώτη φορά μια γυναίκα. Μια γυναίκα με πολιτική εμπειρία, διεθνή αναγνώριση & που να χαίρει σεβασμού από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, αλλά και από την κοινωνία.

Αφού λοιπόν αρχικά ξεκαθαρίσουμε πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνδρες που προέρχονται από την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και έχουν ακουστεί ως ενδεχόμενες υποψηφιότητες αποτελούν εξαιρετικές επιλογές,  ο καθένας για τους δικούς του λόγους,  αναρωτιόμαστε. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται άραγε ανάμεσα στις επιλογές του Πρωθυπουργού;

Ας αναλύσουμε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη:

Διαθέτει τεράστια πολιτική εμπειρία.

Διαθέτει διπλωματική εμπειρία. Ιδιαίτερα σημαντικό προσόν αν συνυπολογιστεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Ελληνοτουρκικά σήμερα.

Διαθέτει κύρος στο εξωτερικό.

Χαίρει υπερκομματικής αποδοχής και εκτίμησης.

Χαίρει της εκτίμησης του Ελληνικού λαού.

Πληροί λοιπόν όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο δημόσιο λόγο, ώστε να μπορούσε εκείνη να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στα πολιτικά πηγαδάκια, αυτό που σχολιάζουν για ένα τέτοιο σενάριο Βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, είναι πως δεν γνωρίζουν κατά πόσο ο Πρωθυπουργός θα επέλεγε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, πρόσωπο με το οποίο συνδέεται συγγενικά.

Εμείς από την άλλη αναρωτιόμαστε. Γιατί όχι;Ο Νεοδημοκράτης