Τεχνολογία

Δωρεάν ίντερνετ και laptop ή tablet σε όσους παίρνουν κοινωνικό μέρισμα

10923791.jpg

Την παροχή laptop ή tablet, αλλά και δωρεάν σύνδεσης ίντερνετ θα εξασφαλίζουν όσοι έχουν λάβουν ή πρόκειται να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού «αναλφαβητισμού» που παρατηρείται στην Ελλάδα. Η «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους ένα κουπόνι, με το οποίο θα εξασφαλίζουν τις παροχές μέσω των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι δικαιούχοι θα παίρνουν κουπόνι για έως και 480 ευρώ, το οποίο θα τους εξασφαλίζει σύνδεση ίντερνετ για 12 μήνες και ένα tablet ή laptop, ενώ θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία