23 Μαΐου 2019

Εγγύηση (τραπεζική) είναι οι αγώνες της αριστεράς!

polakis.jpgΓράφει η Σοφία Λουκέρη

“κ. Πολάκη, ξέρετε δεν μπορούμε να σας δώσουμε δάνειο, δεν χορηγούμε καθόλου καταναλωτικά δάνεια μετά την επιβολή των capital controls ανευ σημαντικών εγγυήσεων.”

“Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, αλλά αν θέλεις εγγυήσεις, εγγύηση είναι οι αγώνες της αριστεράς”.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν η συζήτηση μεταξύ του τραπεζικού υπαλλήλου και του θεριακλή Υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όταν ο δεύτερος πήγε στην Τράπεζα  Αττικής και ζήτησε ένα δανειάκι 100.000€ για τις καταναλωτικές του ανάγκες.

Τι και αν ολόκληρη η χώρα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, βρίσκονται σε χρηματοοικονομική ασφυξία, δεν ισχύει το ίδιο και για έναν ευγενή αυλικό του Αλέξη Τσίπρα όπως ο Παυλάρας ο Κρητίκαρος.

Ο ίδιος άνθρωπος που επιτίθεται τόσα χρόνια στα “βοθροκάναλα”, στο “σάπιο σύστημα της διαπλοκής”, που υπηρετεί ένα αντισυστημικό προφιλ του στυλ “μπορεί να βρίζω, αλλά είμαι καθαρός και μάγκας” πήγε στην Τράπεζα Αττικής, την μόνη μη συστημική τράπεζα που στις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπλακεί σε μια σειρά από προκλητικές χρηματοδοτήσεις που στερούνται κάθε μη διαπλεκόμενης λογικής και σήκωσε 100.000€ από το ταμείο.

Δεν έχει καμία σημασία αν τελικά μετά την κατακραυγή, σε 15 χρόνια από σήμερα, αποπληρώσει το δάνειο, που προσωπικά δεν το πιστεύω. Σε 15 χρόνια από σήμερα εξάλλου η ύπαρξη του Παύλου Πολάκη θα είναι μια ξεθωριασμένη κακή ανάμνηση για τον Ελληνικό λαό και η μη εξυπηρέτηση ενός δανείου το μικρότερο πρόβλημα που έχει να απασχολήσει τον Πολάκη στην μετά Σύριζα εποχή.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ο κάθε Έλληνας που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, που είναι καταχρεωμένος, που κινδυνεύει ή έχει υποστεί βάναυσες κατασχέσεις, που έχει τεθεί από την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και του Πολάκη στο οικονομικό περιθώριο, να αντιληφθεί την σοβιετική αντίληψη που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο.

“Όλοι στην φτώχεια και στο περιθώριο, ώστε εμείς χωρίς αντιδράσεις να ζούμε στη χλιδή”. Αυτή είναι η αριστερά.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι ούτε Σοβιετική Ένωση, ούτε Βενεζουέλα και οι μέρες του επιτέλους τελειώνουν.

Αυτό που όμως υποσχόμαστε όλοι όσοι ματώσαμε από τις πολιτικές τους και αισθανθήκαμε τόση ντροπή επί των ημερών τους για την κατάντια της πατρίδας μας, είναι ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Η Σοφία Λουκέρη είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Εκδότρια της Εφημερίδας “ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” & Οδοντίατρος.

 

 Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image